De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Eén persoonlijke fout wordt Sportclub Genemuiden fataal

Eén persoonlijke fout wordt Sportclub Genemuiden fataalEén persoonlijke fout wordt Sportclub Genemuiden fataalEén persoonlijke fout wordt Sportclub Genemuiden fataal
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

AALTEN - Er was zaterdag sprake van een gelijkwaardige strijd tussen AZSV en Sportclub Genemuiden. Toch bleven de bezoekers met lege handen achter. Een fout van keeper Patrick Jansen werd Sportclub Genemuiden fataal.

Diverse keren heeft Patrick Jansen zijn ploeg er op bepaalde momenten doorheen gesleept met goede reddingen. Zaterdag was het anders. Een fout van Jansen in de 64ste minuut leidde tot enige treffer van de middag. Sportclub Genemuiden kon daarna de schade niet meer repareren. “Patrick ging onder de door. Dat werd afgestraft”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij. Het was de tweede domper voor Sportclub. Op slag van rust viel Martijn van der Laan uit, nadat hij een flinke tik op z’n enkel kreeg.

De gehele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In de eerste helft kregen beide ploegen wat mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit. Het meest dreigend was Kay Velda via een vrije trap en een hoekschop.

Ook na rust golfde het spel op en neer, maar kansen waren er amper. Aan beide kanten werd er niets weggegeven. Tot de 64ste minuut. Michael Vaags scoorde. Sportclub Genemuiden probeerde daarna van alles, maar AZSV gaf geen krimp.

“Eigenlijk ben ik best tevreden”, reageerde Van der Weij. “We hebben in de hele wedstrijd niets weggegeven. Het was stabiel. We hebben getracht om te voetballen, maar we konden er niet doorkomen bij AZSV. We hebben er alles aan gedaan, maar AZSV is heel goede stabiele ploeg. Bij vlagen speelden we best goed, maar het niveau zal nog meer omhoog moeten”, aldus Van der Weij.