De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Emmelien Smelt en Myrthe Dorgelo snel op NJJK

Emmelien Smelt en Myrthe Dorgelo snel op NJJK
Redactie: Gerard Meijeringh

EINDHOVEN – Emmelien Smelt en Myrthe Dorgelo kwamen afgelopen weekeinde namens ZvZwartsluis in actie bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd (NJJK) in Eindhoven. De twee zetten snelle tijden neer in het Pieter van den Hoogenband Zwembad.

Myrthe Dorgelo mocht starten op drie individuele afstanden en dat is al een hele prestatie op zich. Als eerste startte ze op de zware 200 meter vlinderslag. Hier zwom ze een mooi persoonlijk record van maar liefst 5 seconden. Haar tijd was goed voor een verdienstelijke dertiende plek. Daarna startte ze op zowel de 200 meter als de 100 meter schoolslag, waarbij ze rondom haar huidige tijden zwom.

Emmelien Smelt mocht starten in het kleine klassement (dit zijn de zwemmers 31 tot en met 60 van Nederland). Als eerste startte ze op de 100 meter rugslag, waarbij ze haar persoonlijk record verbeterde. Op de 100 meter vlinderslag scherpte ze wederom haar toptijd aan en eindigde als derde op deze afstand.

De 200 meter vrije slag liep niet zoals gewenst voor Smelt. Op de 100 meter vrije slag verbeterde ze haar persoonlijk record met 1 seconde. Daarna was het de beurt aan de 100 meter schoolslag en deze was opnieuw goed voor een persoonlijke snelste tijd. Als laatste knalde ze op de 100 meter wisselslag. Met deze zes gezwommen afstanden bereikte ze in het totaalklassement een verdienstelijke negende plaats.