De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Goede start voor acrogymnasten EGSV

Goede start voor acrogymnasten EGSVGoede start voor acrogymnasten EGSV
Redactie: Gerard Meijeringh

HARDENBERG - EGSV is het acroseizoen goed gestart. Bij de eerste plaatsingswedstrijd in Hardenberg was de vereniging uit Genemuiden afgelopen zaterdag goed voor vier medailles.

In Hardenberg kwamen vijf teams van EGSV in actie. Het alle eerste team wat de wedstrijdvloer mocht betreden was het team, bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering. Deze jonge meiden draaiden hun allereerste acrowedstrijd en met succes. Hun voorgeschreven oefening kreeg van de tienkoppige jury een score van 22,55 wat ruimschoots voldoende was voor een eerste plaats.

Goud was er ook voor het jeugd-trio, bestaande uit Noa Lindeboom, Maud van Dijk en Bente van der Steeg. Dit team liet een fraaie choreografie zien en eindigde als eerste met een score van 21,97. In diezelfde jeugdcategorie kwam ook het team, bestaande uit Lisa Kolk, Maud Lindeboom en Emma Beens in actie. In mooie pakjes liet het drietal een nette oefening zien waarin nog ruimte is voor verbetering. De score van 19.20 was goed voor een vijfde plaats.

In de middagwedstrijd namen Lara van den Berg, Valerie Veenhof en Rhodé van Dijk deel in de junioren categorie. Zij stegen boven zichzelf uit en lieten een keurige oefening zien die gewaardeerd werd met een puntentotaal van 23,23. Dit bleek tijdens de prijsuitreiking genoeg te zijn voor een gedeelde tweede plek.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de senioren. Ruby van Sas en Inèz van Ittersum deden vorig jaar nog mee bij de junioren, maar zijn vanwege de leeftijd dit jaar overgegaan naar de senioren. Deze meiden lieten zien dat ze thuishoren in deze categorie, want met een puntentotaal van 22.31 sleepten ze een tweede plek in de wacht.

Op 1 februari houdt EGSV een plaatsingswedstrijd in eigen huis.