<< Ga terug

'Grapje’ WK Telefoonboekbiljarten in De Rank slaat aan

'Grapje’ WK Telefoonboekbiljarten in De Rank slaat aan'Grapje’ WK Telefoonboekbiljarten in De Rank slaat aan'Grapje’ WK Telefoonboekbiljarten in De Rank slaat aan'Grapje’ WK Telefoonboekbiljarten in De Rank slaat aan

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Het WK Telefoonboekbiljarten. Het klinkt als een grap, maar zaterdag vond dit evenement toch echt plaats in Genemuiden. Wat als een grapje begon, groeide uit tot een leuk recreatief evenement met 42 deelnemers.

Onlangs stond plotseling een bericht op de site van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) over het WK Telefoonboekbiljarten in Genemuiden. “Het is spontaan ontstaan. Als een grapje. We hebben een filmpje gemaakt en die op Facebook gezet. Ineens stond dat op de site van de bond”, vertelt René Bonthuis van Biljartverengiing Het Zwarte Water. Samen met zijn clubgenoot Willem Oostwoud zette hij WK Telefoonboekbiljarten op poten.

Bij het Telefoonboekbiljarten liggen twee (houten) boeken midden op tafel. Tussen deze obstakels is het de bedoeling om met de witte bal de rode te raken. Iedere keer spelen tien man tegen elkaar. De eerste vijf gaan door naar de volgende ronde.

Het evenement trok zelfs deelnemers uit het buitenland. Zo was Wilhelm van Werven uit het Duitse Osnabruck een van de deelnemende biljarters. “Via een zakenrelatie heb ik van dit evenement gehoord.” Een andere opvallende deelnemer was Rienus Genissen uit Zaandam, gekleed in een geel Zuid-Afrikaans shirt. Toen hij 3,5 jaar was, verruilde hij Zuid-Afrika voor Nederland. “Ik zag op de website van de bond een berichtje over het WK Telefoonboekbiljarten. Ik ben op 9-jarige leeftijd met biljarten begonnen. Bij mijn club speelden we vroeger dit spelletje.”

Het WK Telefoonbiljarten viel uitstekend in de smaak. Zowel bij de organiserende vereniging Het Zwarte Water als bij de deelnemers. “We hopen dat het volgend jaar nog groter wordt. We gaan een film naar de bond sturen. Wie weet waar dat toe leidt”, aldus Bonthuis.

Komende woensdag in De Stadskoerier een groter artikel over dit unieke evenement in Genemuiden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo