<< Ga terug

Henry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZ

Henry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZHenry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZHenry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZHenry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZHenry Visscher wint 33ste editie Nieuwjaarsloop bij DESZ

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS – Henry Visscher uit Rouveen heeft zaterdag de Nieuwjaarsloop bij DESZ op zijn naam geschreven. Hij was de snelste op de 10 kilometer.

Visscher was oppermachtig in Zwartsluis. Hij finishte in een tijd van 40.02 minuten. Christiaan van Es uit Zwartsluis eindigde op gepaste afstand. Hij volbracht de 10 kilometer in 41.25. Martijn Strating eindigde als derde (43.12). Het was de tweede keer dat Visscher de Nieuwjaarsloop in Zwartsluis wist te winnen. “Twee jaar geleden heb ik hier op een aangepast parcours gewonnen. Toen was het parcours kleiner en moest je acht ronden lopen. Dat was heel veel draaien. Dit is veel beter. Vier ronden. Je komt meer in je ritme en de deelnemers zitten minder dicht op elkaar.”

Visscher is een echte liefhebber. “Ik doe het puur voor de lol. Drie keer per week hardlopen is gemakkelijk in te passen. En door efficiënt te trainen, kun je toch een goed niveau halen.” De 37-jarig atleet uit Rouveen houdt van speciale uitdagingen. Zo liep hij al eens de 100 kilometer van Winschoten en in Noorwegen liep hij eens mee aan een hardloopwedstrijd over 76 kilometer. "Zulke dingen zijn super leuk om te doen."

Voor Visscher was de Nieuwjaarsloop een opstap naar een nieuw sportief jaar. Dit jaar gaat hij in oktober met vrienden de marathon van Bilbao lopen. De afgelopen weken heeft hij niet veel gedaan. “Dit was een mooie wedstrijd om op te starten. Een leuke loop om op stoom te komen. Ik hoefde niet diep te gaan, maar dit geeft toch meer een prikkel dan dat je traint. En deze Nieuwjaarsloop is heel leuk om te doen en super georganiseerd.”

Bij de dames ging de winst op de 10 kilometer naar Hilda Paarhuis in 52.40. Annie van der Linde pakte de tweede plaats (54.22). Plek drie was voor José Koen de Haan (54.24). Op de 5 kilometer was Karlo Hoeve het snelst (18.43), gevolgd door Dennis Brandenburg (19.49) en Marten Bolt (21.30). Bij de dames was Elianne Huitema oppermachtig op de 5 kilometer in een tijd van 23.25. Rienke Mooiweer kwam als tweede over de streep in 27.33. De derde plek was voor Mirjam Voerman (28.04).

Bij de jeugd won Milan Voerman de strijd over 1 kilometer (3.13), voor Koen Geertman (3.26) en Borus de Jonge (3.29). Bij de meisjes kwam Isa Boerhof als eerste over de finish (3.47). De tweede plek was hier voor Rosalie Marsman (3.48). Guusje Post legde beslag op plek drie (4.07). Sylvan Kikkert mag zich de winnaar noemen bij jongens op de 2,5 kilometer (11.19). Janniek Schipper pakte hier de tweede plek (12.01) voor Sem Visscher (12.21). Carolien Mooiweer zette de snelste tijd neer bij de meisjes (12.46), voor Britt Schipper (14.36) en Angelina Hoen (14.39). Jelmer Meijerink schreef de 5 kilometer op zijn naam bij de jongens tot en met 14 jaar (21.48). Chris Schoonewelle verdiende de tweede plaats (22.42) en Ali Abdulgadi plek drie (23.12). Bij de meisjes ging de eerste prijs op de 5 kilometer naar Anouk Fakkert (26.30).

De Nieuwjaarsloop trok dit keer 124 deelnemers. Dat was iets minder dan vorig jaar. “Met mooi weer heb je meer lopers. Nu was het wat grijs. Maar we zijn tevreden. Het was een leuk evenement”, sprak Harm Folkerts namens de organisatie. Vanaf het begin is hij al betrokken bij de organisatie. “Voor de 33ste keer. Dat is toch wel een unicum. We hebben een plezierige samenwerking. Iedereen weet precies wat ie moet doen. Ik ben zeer tevreden over het evenement en de samenwerking met de vrijwilligers en DESZ.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo