<< Ga terug

Hoofdsponsor mikt op eremetaal bij WK Telefoonboekbiljarten met Laustroer

Hoofdsponsor mikt op eremetaal bij WK Telefoonboekbiljarten met Laustroer
WK telefoonboekbiljarten
Foto: Erik Driessen

GENEMUIDEN - De firma Reinkemeijer uit het Duitse Rietberg is hoofdsponsor van het WK Telefoonboekbiljarten bij Biljartvereniging Het Zwarte Water (HZW) in Genemuiden. Dit evenement staat op zaterdag 22 februari weer op het programma. Dit keer gaat de Duitse hoofdsponsor voor eremetaal.

Daarom heeft het bedrijf de Duitser Ottmar Laustroer naar voren geschoven als deelnemer.

Reinkemeijer vormt als hoofdsponsor een belangrijk pijler onder het WK Telefoonboekbiljarten. Sportief gezien bleef de bijdrage van het bedrijf achter. Vorig jaar speelden spelers die Reinkemeijer afvaardigde naar Genemuiden een bescheiden rol. Frank Nelling, verantwoordelijk voor de import vanuit het verre oosten, bereikte nog de tweede ronde, maar daarna was het over en uit.

Daar moet dit jaar verandering in komen. “Daarom nemen we dit jaar Ottmar Laustroer mee”, meldt directeur Bernard Reinkemeijer van de hoofdsponsor. “Ottmar is een ervaren man die zich in een kolkende arena als de Rank als een vis in het water voelt.”

Zelf is Reinkemeijer, net als Nelling, ook weer van de partij. Tijdens Domotec in Hannover, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de vloerenindustrie, blikte hij alvast vooruit. “We hebben vorig jaar enorm genoten en kijken ernaar uit om dit jaar weer mee te doen. Genemuidenaren en Rietbergers kun je goed met elkaar vergelijken. Beide plaatsen zijn niet groot. De inwoners zijn nuchter, maar we weten wel van aanpakken. En we kunnen het uitstekend met elkaar vinden. En dat blijft ongetwijfeld zo. Ook wanneer we de wisselbeker straks mee naar Duitsland nemen”, aldus een lachende Reinkemeijer.

Op zaterdag 22 februari wordt de vierde editie van het WK Telefoonboekbiljarten gehouden in De Rank, de thuishaven van Biljartvereniging HZW. Op zaterdag 15 juli 2017 werd het ludieke evenement voor het eerst gehouden in Genemuiden. Het begon als een grap, maar een bericht op de site van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) over het WK Telefoonboekbiljarten in Genemuiden leverde veel reacties op. Vervolgens deden 42 deelnemers mee. Daarna groeide het evenement als kool. Vorig jaar zat de organisatie met een kleine 120 deelnemers aan de max. “Groter groeien kunnen we niet. Het moet ook leuk blijven”, liet mede-organisator Wim Rietman toen weten.

Traditiegetrouw is het WK Telefoonboekbiljarten gekoppeld aan een goed doel. Dit keer is dat De Wijkwieg. Stichting De Wijkwieg zet zich in voor jonge kwetsbare moeders om een uithuisplaatsing te voorkomen. Door een laagdrempelige professionele opvanglocatie in Genemuiden te realiseren, wil de Wijkwieg er alles aan doen om zoveel mogelijk kinderen niet onnodig van hun moeder te scheiden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo