De Stadskoerier

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

HZVV maakt einde aan goede reeks Sportclub Genemuiden

HZVV maakt einde aan goede reeks Sportclub Genemuiden
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Op Sportpark De Wetering is zaterdag een einde gekomen aan een goede reeks van Sportclub Genemuiden. De ploeg van trainer René van der Weij pakte in vier achtereenvolgende wedstrijden tien punten. Zaterdag was HZVV echter te sterk (2-3). Het was de eerste nederlaag voor Sportclub Genemuiden sinds 25 januari.

Sportclub Genemuiden begon goed aan het duel. In de 18e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Na een overtreding op Rens van Benthem ging de bal op de stip. Omar Kavak benutte de toegekende strafschop.

Daarna verzuimde Sportclub om verder weg te lopen. “We spelen heel goed, maar vergeten te scoren. We kregen goede kansen, zoals een 1 op 1-situatie. Zulke kansen moeten erin”, aldus Van der Weij.

Vlak voor rust kreeg Sportclub Genemuiden twee dompers te verwerken. Sportclub gaf onnodig een vrije trap weg. Vervolgens kopte Alex Zomer raak uit deze vrije schop, waarbij er volgens Van der Weij niet sterk werd verdedigd. Vlak daarna werd Rens van Benthem met een tweede gele kaart weggestuurd, na een overtreding op Reza Hosseini. Enkele minuten eerder had hij al geel ontvangen wegens het wegtrappen van de bal. De rode kaart bleek uiteindelijk het breekpunt voor Sportclub Genemuiden.

Na rust ging het al snel fout voor Sportclub Genemuiden. Van der Weij: “We wilden het compact houden, maar we gingen uit de organisatie spelen. Dat hebben we niet goed gedaan. Je krijgt twee goals tegen, waarbij er niet goed wordt verdedigd.”

Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat Sportclub het moeilijk zou krijgen. Voorin was de ploeg onmachtig. HZVV buitte de numerieke meerderheid al snel uit. In de 53ste minuut maakte Lorenzo Valante de 1-2. Negen minuten later tekende Romano Djababoe voor de 1-3.

Vervolgens bracht Van der Weij Frank Kuurman en Jermain Baicadila binnen de lijnen. “We gingen 1 op 1 spelen. Toen kregen we weer wat grip. We maken nog wel de 2-3. Maar de tijd was te kort om nog wat te forceren”, aldus Van der Weij.

In de 90ste minuut kreeg Sportclub Genemuiden een strafschop. De scheidsrechter had een overtreding geconstateerd van Yannick Manusiwa op Baicadilla. Een ‘goedmakertje’ volgens Van der Weij. Kay Velda schoot de penalty (2-3) binnen. In het restant kon Sportclub HZVV niet meer in verlegenheid brengen en verloor het ook nog Bart Jan Brouwer (twee keer geel). Van der Weij sprak van een verdiende nederlaag. “Maar als het elf tegen elf was gebleven, dan hadden we gewonnen. Hier moeten we van leren.”