De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Jarrisch Keizer kan lokroep van zijn FC Meppel niet meer weerstaan

Jarrisch Keizer kan lokroep van zijn FC Meppel niet meer weerstaan
Foto: Henk Kuik
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

MEPPEL - Jarrisch Keizer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Olympia ’28. De oefenmeester uit Meppel had de intentie om verder te gaan bij de club uit Hasselt, maar hernieuwde belangstelling van FC Meppel kon hij niet weerstaan. “Ik heb m’n hart laten spreken”, aldus Keizer.

Keizer is bezig aan zijn derde seizoen bij Olympia en heeft het goed naar de zin in Hasselt. “Ik had niet de intentie om weg te gaan bij Olympia. De gesprekken met de club waren heel goed en de terugkoppeling met de spelersgroep, de technische commissie en het bestuur ook. De afgelopen jaren moest ik steeds met een nieuwe groep beginnen. Dat lijkt nu stabiel. Maar toen kwam FC Meppel. Dan ga je het gesprek aan”, aldus Keizer.

De trainer heeft een speciale band met FC Meppel. Hij doorliep de hele jeugdopleiding van de club en speelde ook verschillende jaren in de hoofdmacht van FC Meppel. Ook was hij er verschillende jaren actief als jeugdtrainer. Daarna ging hij aan de slag bij DESZ. Via Zuidwolde belandde hij in 2017 in Hasselt.

Keizer spreekt van een lastige beslissing. “Ik heb gezegd dat ik ooit wil terugkeren bij FC Meppel. Ik ben nu een goede acht jaar verder en ben het gesprek aangegaan. Het was wikken en wegen. Ik heb het echt heel goed naar de zin in Hasselt. Uiteindelijk heb ik mijn hart laten spreken. Ik denk dat dit het juiste moment is. Het kwartje is richting FC Meppel gerold. Ik krijg de kans om weer in de tweede klasse te gaan werken. Ik heb gekozen voor m’n eigen ambities en ontwikkeling.”