De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Jasper van der Stouw keert na elf jaar terug bij Olympia ’28

Jasper van der Stouw keert na elf jaar terug bij Olympia ’28
Redactie: Gerard Meijeringh

HASSELT - Jasper van der Stouw keert deze zomer terug op het oude nest bij Olympia ’28. De 32-jarige inwoner van Zwolle komt over van hoofdklasser Berkum.

Van der Stouw debuteerde in 2006 op 18-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Olympia '28 en vertrok na drie seizoenen naar HZVV. Hij voetbalde twee jaar in Hoogeveen. Daarna speelde hij vervolgens een jaar bij WHC, één jaar bij HZVV, drie seizoenen bij Berkum en twee jaar bij WHC. Dit seizoen was hij bezig aan zijn tweede jaar op rij bij Berkum. I

"Het is mooi om terug te keren bij de club waar het allemaal begonnen is", vindt Van der Stouw. Zijn terugkeer bij Olympia '28 betekent ook een hereniging met trainer Hans Roeland, die komend seizoen Jarrisch Keizer opvolgt als hoofdtrainer bij de derdeklasser. De oefenmeester was ook de hoofdtrainer in Hasselt die hem in 2006 liet debuteren in de hoofdmacht. De staf en technische commissie van Olympia '28 zijn zeer verguld met de terugkeer van Van der Stouw. "Jasper brengt natuurlijk een enorme hoeveelheid ervaring mee. We zijn heel erg blij dat hij volgend jaar weer in het groen-wit te bewonderen is."