De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Keeper Luuk Dorland vierde aanwinst Olympia ’28

Keeper Luuk Dorland vierde aanwinst Olympia ’28
Redactie: Gerard Meijeringh

HASSELT - Olympia ’28 heeft opnieuw een nieuweling binnengehaald. De 26-jarige goalie Luuk Dorland komt over van eersteklasser d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk.

Dorland is geen onbekende in de buurt. De doelman verkaste op 16-jarige leeftijd naar Sportclub Genemuiden, waar hij een jaar in de A-junioren speelde voor hij werd toegevoegd aan de eerste selectie. Om meer kans te maken op speelminuten keerde hij terug naar ZZVV. Bij de club uit Zuidwolde stond hij drie jaar onder de lat en met ZZVV promoveerde hij naar de tweede klasse. Daarna speelde hij twee jaar bij HZVV en twee jaar geleden verkaste hij naar d’Olde Veste. In zijn eerste seizoen in Steenwijk werd hij door trainer Willem Lanjouw verkozen tot eerste doelman. Dit seizoen was hij, mede door aanhoudende fysieke ongemakken, vooral reserve.

Na Jasper van der Stouw, Matthan Admiraal en Jos Holtland is Dorland de vierde nieuweling in de selectie van Olympia´28. De technische commissie van Olympia is erg blij met de komst van de doelman. “Luuk is onlangs in Hasselt komen wonen en wij zijn natuurlijk heel erg blij met zijn komst. Hij zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onze drie andere keepers.”