De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

KNVB sluit competities amateurvoetbal definitief af

KNVB sluit competities amateurvoetbal definitief af
Redactie: Gerard Meijeringh

ZEIST - De KNVB heeft het seizoen in het amateurvoetbal definitief afgesloten. De voetbalcompetities in het amateurvoetbal worden niet meer hervat. De voetbalbond heeft dit dinsdagavond besloten nadat het kabinet bekendmaakte dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Het huidige seizoen wordt als niet gespeeld beschouwd. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

"Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop”, zo laat Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB weten op de site van de voetbalbond. “In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken, willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

De KNVB sluit de competities af zonder eindstanden. Er zijn geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook worden de bekertoernooien niet uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Tevens laat de KNVB weten er alles aan te doen om de kosten voor de verenigingen zo laag mogelijk te houden. Zo hoeven de clubs de maandelijkse incasso’s van april en mei niet te betalen. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het huidige seizoen op. “Hierin gaan vanzelfsprekend een aantal kosten beduidend lager uitvallen voor de clubs. Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. Dit is uiteindelijk terug te zien in de eindafrekening”, aldus de KNVB.

De voetbalbond laat op de site ook weten gezamenlijk op te trekken met het NOC*NSF en de overheid en zich sterk te maken voor ondermeer een noodfonds voor de sport.