De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Louanne Eenkhoorn en Mirthe Bakker Regiokampioen van Overijssel

Louanne Eenkhoorn en Mirthe Bakker Regiokampioen van Overijssel
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - In Luttenberg werd vrijdag en zaterdag het Regiokampioenschap van Overijssel georganiseerd voor de klassen Z1 tot en met ZZ-licht paarden en de klassen L2 t/m Z1 pony's. Louanne Eenkhoorn en Mirthe Bakker waren succesvol en wisten de titel Regiokampioen van Overijssel op hun naam te schrijven.

Daarmee hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Ook Lisanne Kanis wist een ticket voor het NK te bemachtigen. Tessa ten Klooster was succesvol in IJsselmuiden.

Vrijdag ging dressuuramazone Louanne Eenkhoorn met haar paard Clinton van start in de hoge klasse ZZ-Licht. In het eerste onderdeel van het Regiokampioenschap reed de combinatie een erg goede proef en eindigde met een totaal van 64,00% op een mooie tweede plaats.

Vervolgens mocht Eenkhoorn van start gaan in het tweede onderdeel. Hier reed zij voor het eerst haar eigen kür op muziek. Deze won zij ruim met een erg mooie score van 67,75%. Na afloop werd het eerste en het tweede onderdeel bij elkaar opgeteld en kwam hier een gemiddeld eindtotaal uit. Louanne Eenkhoorn won met een totaal gemiddelde van 65,875% de eerste prijs en de titel Regiokampioen van Overijssel. Met dit resultaat hebben zij en Clinton zich geplaatst voor het NK dat vrijdag 3 maart verreden wordt in Ermelo.

De pony’s mochten op zaterdag van start gaan in Luttenberg. Mirthe Bakker en haar pony Sultan waren onverslaanbaar in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie C. De combinatie zette een erg goede proef neer en de twee juryleden gaven haar mooie scores van 205,5 en 190 punten. Met een totaal van 65,92% ging Bakker de concurrentie ruim voorbij en zette de eerste prijs en de titel Regiokampioen van Overijssel op haar naam. Zaterdag 4 maart gaat zij van start op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.

Lisanne Kanis ging in de klasse M2 categorie D/E van start met haar pony Elavsca. De combinatie reed een goede proef en won met 204,5 en 188 punten de derde prijs en een startplek voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 11 maart.

Zaterdag werd in IJsselmuiden een dressuurwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Tessa ten Klooster ging hier met haar pony Troy van start in de gecombineerde klasse L1/L2 categorie C/D/E. De combinatie zette een goede proef neer en kreeg van de jury 198 punten. Met dit resultaat nam zij de tweede prijs mee naar huis.