De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Louanne Eenkhoorn haalt finaleplaats tijdens 'Gouden IJzer'

Louanne Eenkhoorn haalt finaleplaats tijdens 'Gouden IJzer'
Redactie: Bas Wilberink

LUTTENBERG - Louanne Eenkhoorn van de Zwartewaterruiters wist onlangs in Luttenberg, tijdens het evenement 'Gouden IJzer, een finaleplaats te behalen.

Paardensportvereniging Luttenberg organiseert ieder jaar het Nationaal bekende evenement. Het is een vierdaags evenement met als hoogtepunt een grote finale op de zaterdagavond.

Louanne Eenkhoorn en haar paard Clinton gingen vrijdag 21 oktober met veel succes van start in de hoge klasse Z2. De combinatie reed twee hele goede proeven en werd door de jury’s beloond met erg hoge scores van 226 en 229 punten. Met dit resultaat wonnen zij twee maal de tweede prijs en een ticket voor de grote finale. Ook won de combinatie een les van Nationaal jurylid Rita van der Meulen.

Op zaterdag 22 oktober reisden Louanne Eenkhoorn en Clinton opnieuw af naar Luttenberg om van start te gaan in de finale. De combinatie nam het op tegen zeventien andere combinaties van de klassen B tot en met Z2. Ondanks de spanning door het vele publiek wist de combinatie zich goed staande te houden tijdens deze finale en ging naar huis met een mooie score van 220 en 211,5 punt. Ook kreeg elke finalist een mooie deken en een lint.