De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Matig Olympia ’28 wint derby tegen Rouveen

Matig Olympia ’28 wint derby tegen Rouveen
Foto: Wim Poelhekken
Redactie: Gerard Meijeringh

HASSELT – Olympia ’28 kwam afgelopen zaterdag matig voor de dag tegen Rouveen. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer kon zich dat veroorloven tegen het povere Rouveen. De Hasselters wonnen met 3-2. Hoofdrollen waren weggelegd voor Erik van der Kolk en Kjelt Bonhof. Eerstgenoemde scoorde twee keer. Bonhof fungeerde bij alle doelpunten als aangever.

Na de 0-5 zege bij WZC Wapenveld zag trainer Jarrisch Keizer weinig reden om de boel om te gooien. Daarom was het elftal grotendeels hetzelfde als een week eerder bij WZC Wapenveld. Dat betekende ook dat Erik van der Kolk wederom in de spits stond.

In tegenstelling tot een week eerder kon Olympia zaterdag zeker niet imponeren. Op een zwaar veld was Olympia voetballend beter, maar de ploeg had moeite om gevaarlijk te worden. Toch stonden de Hasselters na ruim een half uur spelen op een 2-0 voorsprong en was uitermate efficiënt. In de 18e minuut viel de 1-0. Van der Kolk kopte raak uit een goede voorzet van Bonhof. In de 31ste minuut kwam Olympia op 2-0. Bonhof had aan de rechterkant een goede actie in huis en had vervolgens allen tijd om de vrijstaande Van der Kolk te bedienen. Die kon simpel binnen knikken. Het waren de enige twee kansen die Olympia bij elkaar voetbalde in het eerste bedrijf.

Aan de andere kant kon Rouveen daar ook niet veel tegenover stellen. In de 15e minuut was er een schietkans voor Jean-Paul Hooikammer, maar hij schoot tegen een speler van Olympia aan. Dezelfde Hooikammer kopte in de 24ste minuut naast. Toch kwam Rouveen in de eerste helft nog tot scoren. Dat mocht Olympia zich aanrekenen. Op een knullige manier werd in de blessuretijd van de eerste helft de bal verspeeld. Vervolgens schoot Milan Smit van afstand prachtig raak.

In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Olympia ploeterde verder en Rouveen leek niet beter te kunnen. Toch kregen de bezoekers in de 62ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Daimen Schra verscheen alleen voor Jeroen Bos, maar de goalie van Olympia bracht redding. Drie minuten later sloeg Olympia weer genadeloos toe. Weer stond Bonhof aan de basis met een goed voorbereidend werk. Willard Visscher kreeg de bal, kapte en schoot vervolgens raak. In de 68ste minuut liet Arjan Bruins een grote kans liggen op 4-1. Bonhof bediende Bruins uitstekend. De verdediger raakte vervolgens de bal niet goed en zijn inzet raakte de paal. De aanval ging door, waarna invaller Bertus Finke het doel onder vuur nam. Zijn inzet werd gestopt door de Rouveen-keeper.

In de 83ste minuut leek de 3-2 in de maak. Dieter Kroek wist dat echter met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen. Berjan Nijboer, die ook voor de bal ging, raakte daarna Kroek, waarna hij met een rode kaart werd weggestuurd. Een zware sanctie voor een lompe en iets te enthousiaste actie van de speler van Rouveen. Eerdere zware overtredingen op Bonhof kwamen daar meer voor in aanmerking, maar werden door de arbiter niet bestraft. Rouveen kon Olympia in het restant geen pijn meer doen. Van der Kolk was vlak voor tijd nog heel dicht bij de 4-2. Uit een lange voorzet van Finke kopte hij bijna raak, maar een speler van Rouveen bracht op de doellijn redding.

De bovenste ploegen in de derde klasse C liepen averij op. Koploper Swift ’64 verloor voor de tweede keer op rij. Oene speelde gelijk. Daardoor heeft Olympia de bovenste plekken weer in het zicht gekregen. De ploeg uit Hasselt staat vierde. De achterstand op koploper Swift bedraagt vier punten, maar Olympia heeft een wedstrijd minder gespeeld.