De Stadskoerier

Vrijdag, 25 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Matig Olympia verliest van VSW

Matig Olympia verliest van VSW
Foto: Jan Bruins
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – In Hasselt is zaterdag een einde gekomen aan een goede serie van Olympia ’28. De ploeg ging op jacht naar de vijfde zege op rij, maar die kwam er niet. VSW won met 0-1 tegen een zeer tegenvallend Olympia.

Olympia speelde een zeer moeizame wedstrijd tegen VSW. De ploeg grossierde in balverlies en speelde daarmee VSW in de kaart. Vervolgens kwam de ploeg uit Windesheim ook nog tot scoren. Na een fout in de opbouw sloeg VSW genadeloos toe. Dat maakte de klus voor Olympia nog lastiger.

Ook na rust bleef Olympia ploeteren. Naarmate de tweede helft vorderde, nam de druk toe op VSW. Bertus Finke was nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte de paal.

Olympia-trainer Jarrisch Keizer was na afloop teleurgesteld. “Het was een wanvertoning. Dit is belachelijk. In de rust heb ik gezegd: ‘Gas erop’, Dat deden we ook in de tweede helft, maar ook toen waren we onnauwkeurig en maakten de kansen niet af”, aldus Keizer, die na afloop ook baalde dat de bal geen één keer op de stip ging in het voordeel van Olympia. “Dat had twee keer moeten gebeuren. Als je scoort, wordt het een stuk gemakkelijker. Maar dit was van ons een zeer matige vertoning. Ik weet dat het geen onwil is van de jongens, maar toch ben ik boos. Als trainer baal je hiervan.”