De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ministerie van VWS geeft KNVB sprankje hoop over uitspelen voetbalcompetities

Ministerie van VWS geeft KNVB sprankje hoop over uitspelen voetbalcompetities
Redactie: Gerard Meijeringh

ZEIST - De kans dat de voetbalcompetities worden uitgespeeld is toch nog niet helemaal vervlogen. Maandagavond leek het voetbal helemaal op slot te gaan tot 1 juni, toen het kabinet aankondigde dat alle bijeenkomsten waarbij mensen samen komen worden verboden tot 1 juni in de strijd tegen het coronavirus. Het ministerie van VWS heeft echter laten weten aan de KNVB dat wedstrijden en competities in de sport buiten deze regeling vallen.

En dat betekent dat wat betreft de sport de huidige regeling van kracht blijft. Tot en met 6 april zijn sportclubs en sportvoorzieningen gesloten. In de aanloop naar 6 april wordt een besluit verwacht over het verdere verloop van deze maatregel. De KNVB verwacht ‘gezien de huidige heftige omstandigheden’ op een verlenging van de maatregel. Op basis van het besluit van de overheid kunnen er tot 1 juni sowieso geen wedstrijden met publiek worden gespeeld.

Wat betreft het amateurvoetbal heeft de KNVB twee scenario’s. De competitie worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek) of de competities worden niet uitgespeeld.