De Stadskoerier

Dinsdag, 22 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

NK-ticket voor Janine Flier en Louanne Eenkhoorn

NK-ticket voor Janine Flier en Louanne EenkhoornNK-ticket voor Janine Flier en Louanne EenkhoornNK-ticket voor Janine Flier en Louanne Eenkhoorn
Redactie: Gerard Meijeringh

HELLENDOORN - Janine Flier en Louanne Eenkhoorn zijn goed voor de dag gekomen bij de regiokampioenschappen in Hellendoorn. De twee amazones van de Zwartewaterruiters hebben een ticket bemachtigd voor het NK, dat wordt verreden op de vrijdagen 28 februari en 6 maart.

In Hellendoorn kwam Janine Flier in de ring met haar paard Harley. Deze combinatie liet een mooie proef zien in de klasse Z2. Met een percentage van 68,750 procent kwamen Flier en Harley uit op een derde plek.

Met deze score mochten ze door naar de kür op muziek. Flier reed hier voor de eerste keer haar nieuwe kür en wist hiervoor een percentage van 72,625 procent te behalen. Met een mooi gemiddelde van 70,688 procent mocht Flier de derde prijs in ontvangst nemen

Louanne Eenkhoorn liet de jury genieten van een sterke proef met haar paard Kenzo del Estoril.

In een groot deelnemersveld in de klasse L2 werd ze beloond met een percentage van 71,583 procent, goed voor een podiumplaats. Met een tweede prijs mag deze combinatie zich reservekampioen noemen.

Daarnaast waren leden van de Zwartewaterruiters succesvol in Staphorst en Kampen.

Evelien Fuite verscheen met haar paard First Impression aan de start bij een springconcours in Staphorst. Deze combinatie was goed voor een foutloze ronde. Met een tijd van 41.29 seconden sleepte Fuite een derde prijs binnen in de klasse L.

Marloes de Vries was afgereisd naar Kampen, waar een dressuurwedstrijd voor pony’s werd gehouden. Ze verscheen in de ring met haar pony Warenzo. Deze combinatie reed een nette proef en kreeg 189,5 punten van de jury. Met deze score won deze combinatie een vijfde prijs in de klasse B, categorie D/E.