De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia '28 behaalt verdienstelijke remise bij koploper

Olympia '28 behaalt verdienstelijke remise bij koploper
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

OENE – Olympia ’28 is van de hatelijke nul af. Zaterdag werd het eerste punt in de competitie behaald. De Hasselters behaalden een verdienstelijke 2-2 remise bij het sterke Oene.

Na drie nederlagen sloeg de schrik de Olympia-supporters al snel om het hart toen Oene al na 45 seconden op voorsprong kwam uit een goede aanval. Olympia raakte echter niet in de war en was gelijkwaardig aan de tegenstander, zonder aanvankelijk tot kansen te komen.

In de 31ste minuut was Olympia voor het eerst gevaarlijk en de dreiging was meteen groot voor het doel van Oene. Bertus Finke veroverde de bal op het middenveld en ging alleen op de keeper. Finke had beter af kunnen leggen, maar ging zelf voor succes. De keeper stopte de inzet van Finke. In de rebound schoot Gerrit Zekveld naast. In de 38ste minuut leidde slordigheid in de Olympia-verdediging bijna tot de 2-0. Twee spelers van Olympia verzuimden om in te stappen. Daarna ontsnapten de bezoekers. De poging van Oene eindigde naast het doel.

In de 42ste minuut viel de gelijkmaker. Roy Kuik stuurde Jeffrey van de Belt weg. Die schoot de bal vervolgens netjes in de korte hoek. Twee minuten later was Oene gevaarlijk. Een inzet ging maar net naast.

Na de rust sloeg Olympia direct toe. In de 46ste minuut kopte Van de Belt binnen uit een vrije trap. Dit zorgde enige tijd voor onzekerheid bij Oene, maar al pakte de thuisploeg de draad weer op. In de 60ste minuut was Oene heel dicht bij de 2-2 via een kopbal uit een corner. Patrick Reuvekamp was belangrijk voor Olympia door de bal van de doellijn te halen.

In de 75ste minuut was het wel raak. Olympia-keeper Jeroen Bos kon net niet bij een goede voorzet van Oene. Vervolgens kon een speler bij de tweede paal intikken. Vlak daarna kwam Olympia bijna met een doeltreffend antwoord. Van den Belt won een luchtgevecht en verscheen vervolgens alleen voor de keeper. De goalie bracht vervolgens redding. Het slotakkoord was voor Oene. Een laag geschoten vrije bal werd goed gepakt door keeper Bos. Zo eindigde dit duel in 2-2 en daar konden beide ploegen vrede mee hebben.