<< Ga terug

Olympia '28 boekt overtuigende zege bij ESC

Olympia '28 boekt overtuigende zege bij ESC
Foto: Bas Wilberink

(door Gerard Meijeringh)

ELBURG – Olympia ’28 heeft de eerste zege in de competitie een passend vervolg gegeven. In Elburg waren de Hasselters zaterdag veel te sterk voor ESC. Olympia won dit duel met duidelijke cijfers: 1-5.

Olympia kreeg in dit duel de eerste kans in de 22ste minuut. Bertus Finke zette Jeffrey van de Belt alleen voor de goalie. De doelman van ESC wist de 0-1 echter te voorkomen. Na ruim een half uur spelen was ESC even gevaarlijk. Een afgeslagen bal werd door een speler van de thuisploeg op de pantoffel genomen. De inzet vloog net naast. Het was een van de weinige wapenfeiten van ESC in deze wedstrijd. Nadat Finke in de 40ste minuut te hoog mikte, kwam Olympia vier minuten later op een verdiende voorsprong. Na geklungel bij ESC kreeg Van de Belt de bal gemakkelijk in zijn bezit. Vervolgens schoot hij raak.

Vlak na rust deelde Olympia de tweede tik uit. Finke legde de bal breed op Van de Belt. De spits scoorde vervolgens zijn tweede treffer van de middag. In de 55ste minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een voorzet van Finke werd niet goed weggewerkt door de ESC-defensie en belandde voor de voeten van Willard Visscher. Die omspeelde de keeper en tekende de 0-3 aan. Een minuut nadat Van de Belt net naast schoot, deed ESC wat terug. Bij een lange bal kwam keeper Jeroen Bos zijn doel uit en werd vervolgens gepasseerd. Jan Koedijk zette heel snel (73ste minuut) de marge weer op drie. Daarna kreeg Koedijk twee keer de kans om alleen voor de keeper wederom te scoren, maar dat lukte aanvankelijk niet (naast en redding keeper). In de blessuretijd wist Koedijk toch nog een keer te scoren. Uit een voorzet van Dieter Kroek tikte hij de 1-5 binnen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo