De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia '28 geeft weer alles weg in de slotfase

Olympia '28 geeft weer alles weg in de slotfase
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Olympia ’28 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen ZAC, maar het leverde niets op. Wederom gaven de Hasselters in de slotfase alles uit handen. De Zwolse koploper scoorde twee keer en won zo met 4-2. Verdiend was de nederlaag absoluut niet, maar Olympia verzuimde zichzelf te belonen. Dat werd door de Zwollenaren keihard afgestraft.

De bezoekers begonnen prima aan de wedstrijd. In de 5e minuut schoot Bertus Finke tegen de onderkant van de lat uit een lage voorzet Wesley Pestman. Zes minuten later was ZAC voor het eerst gevaarlijk. De spits van ZAC verscheen alleen voor Jeroen Bos, maar de goalie van Olympia redde goed. In de 17e minuut kwam ZAC op voorsprong. Een minuut later wist keeper Bos de 2-0 te voorkomen.

In de 22ste minuut wekte de arbiter irritatie op bij Olympia. De doorgebroken Kevin Veger teruggefloten wegens buitenspel. Een discutabele beslissing. In de 26ste minuut kon Olympia juichen. Na goed voorbereidend werk van Pestman tikte Willard Visscher de gelijkmaker binnen. Lang kon Olympia hier van genieten. Drie minuten na de 1-1 kwam ZAC weer op voorsprong. In de 35ste minuut kwam Olympia goed weg, toen ZAC de lat raakte. Maar in de blessuretijd was het geluk even aan de zijde van ZAC. Een handbal van de thuisploeg werd niet bestraft met een penalty, tot frustratie van iedereen bij Olympia.

In de tweede helft was Olympia voetballend beter dan ZAC. De ploeg kreeg verschillende goede kansen, maar het rendement was te laag. Zo kreeg Bertus Finke twee keer de gelegenheid om Olympia op gelijke hoogte te brengen. In de 53ste minuut verscheen hij alleen voor de keeper, maar hij aarzelde waarna de goalie de inzet wist te stoppen. Drie minuten later draaide Finke in de zestien om zijn tegenstander heen en schoot vervolgens voorlangs. Een kwartier voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Finke werd omver gelopen. Jeffrey van de Belt benutte de strafschop.

Olympia was de betere ploeg en ging op jacht naar de winst. Het was ZAC echter dat in de slotfase profiteerde. Olympia had even teveel mensen voor de bal en liet zich verrassen door een snel genomen vrije trap. Vervolgens lag de 3-2 in het net. Een minuut later liet Pestman een grote kans op 3-3 liggen. Zijn inzet ging net naast. Ver in blessuretijd gooide ZAC het duel definitief in het slot door in de counter de 4-2 aan te tekenen.