De Stadskoerier

Vrijdag, 25 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia '28 maakt het verschil in de laatste tien minuten

Olympia '28 maakt het verschil in de laatste tien minuten
Foto: Wim Poelhekken
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft zaterdag voor de vierde keer op rij een zege geboekt in de competitie. Dit keer werd Zalk met 3-1 verslagen. Een stroef draaiend Olympia had het echter lange tijd zeer lastig tegen Zalk. In de laatste tien minuten maakten de Hasselters echter het verschil via twee treffers van Jeffrey van de Belt.

Zalk kwam voor een punt naar Hasselt. De ploeg hield het compact en probeerde zo Olympia in bedwang te houden. Dat ging lange tijd prima. Olympia maakte een zeer matige indruk en kon lange tijd nauwelijks wat uitrichten.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Zalk. Michel Hamer stuurde zijn broer Gerben met een prima steekpass weg. Vervolgens schoot die de bal naast. Pas in de 22ste minuut was Olympia voor het eerst gevaarlijk. Zalk-keeper Berry Wagterveld had alle moeite met een vrije trap van Erik van der Kolk. Bij de rebound wist de goalie wederom redding te brengen. De daaropvolgende corner was vervolgens ook gevaarlijk. Stephan van Ommen wist op de doellijn redding te brengen.

Olympia bracht echter veel te weinig, maar kwam in de 27ste minuut toch op voorsprong. Een fout van Jeroen van den Bosch werd genadeloos afgestraft. De routinier leverde de bal onnodig in, waarna Willard Visscher profiteerde: 1-0. In de 34ste minuut voorkwam Zalk-keeper Wagterveld de 2-0 via een goede redding bij een kopbal van Van der Kolk. Olympia leek te gaan rusten met een 1-0 voorsprong, maar vlak voor het rustsignaal kwamen de bezoekers toch langszij. Van den Bosch ging op avontuur en werd in de zestien ten val gebracht door Matthan Admiraal. Van den Bosch nam de strafschop zelf en maakte zijn fout goed door raak te schieten.

Na rust probeerde Olympia een tandje bij te zetten. In de beginfase leidde dat tot een kopbal van Van der Kolk (net over) en een vrije bal van Patrick Reuvekamp (net naast). Daarna ging het briesje van de thuisploeg al weer snel liggen. Menno van der Worp liet vervolgens een grote kans liggen om Zalk in een zetel te plaatsen. Hij nam de bal echter niet goed aan en liet de bal te ver van zijn voet springen. Daardoor kon Olympia-keeper Jeroen Bos redding brengen.

Daarna werd Olympia steeds gevaarlijker. Zalk kon het niet meer compact houden en de thuisploeg kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. Dat bleef niet zonder gevolgen. Wagterveld kon enkele keren nog redding brengen, maar in de 81ste minuut kwam Olympia toch op een verdiende 2-1 voorsprong. Wagterveld had alle moeite met een schot van grote afstand. Dat gaf Olympia wel de mogelijkheid om de aanval opnieuw in te zetten. De trefzekere Jeffrey van de Belt werd gevonden. Die tikte binnen. Even later viel ook de 3-1. Wederom scoorde Van de Belt. Daarna was Van der Worp wederom niet trefzeker. Twee keer had hij de 3-2 kunnen maken, maar beide keren wist doelman Bos dit te voorkomen. Nadat Ruben van der Veer met een tweede gele kaart was weggestuurd, schoot Gerrit Zekveld namens Olympia tegen de paal en raakte Van den Bosch van Zalk uit een vrije trap de lat.

Olympia-trainer Jarrisch Keizer was blij met het resultaat, maar niet met het spel van zijn ploeg. “Voetballend was het gewoon niet goed genoeg. Het was gewoon slecht. Tien tot twintig procent was er vandaag niet bij ons. Dat moet je er dan bij doen door hard te werken. Ik ben blij dat we nog hebben gewonnen.”