De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia '28 weer onderuit

Olympia '28 weer onderuit
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ELSPEET – Olympia ’28 staat ook na drie speelronden nog op nul punten. Na nederlagen tegen Hattem en Swift ’64 bleven de Hasselters ook in Elspeet met lege handen achter. Olympia grossierde in dit duel in balverlies, kon aanvallend nauwelijks iets creëren en verloor met 3-1.

De start van Olympia was nog wel veelbelovend. Een afstandsschot van Lennart Leusink werd door de keeper van Elspeet onschadelijk gemaakt. Drie minuten later kwam Elspeet tot scoren.

Zo liep Olympia al snel weer achter de feiten aan. Wat volgde was een moeizame wedstrijd. De ploeg kwam vaak niet verder dan breien op het middenveld en leed te vaak balverlies, waardoor Elspeet gevaarlijk kon worden. De bezoekers konden nauwelijks iets creëren. In de 18e minuut was er een van de spaarzame gevaarlijke momenten voor het doel van Elspeet. Uit een voorzet van Valery Leusink schoot Lennart Leusink naast. Vijf minuten later was Elspeet dicht bij de 2-0. Na wederom balverlies bij Olympia kon een speler van Elspeet alleen op de doelman afgaan. Met een knappe sliding wist Julian Zuidema op het allerlaatst voor opruiming te zorgen.

Na krap een half uur ontstonden er een probleem voor de thuisploeg. De Elspeet-keeper verrichtte een prima redding op een schot van Lars Bartelds. Dieter Kroek ging voor de rebound en raakte de doelman in het gezicht. De doelman kon niet verder. Omdat Elspeet geen keeper op de reservebank had zitten, kwam de arbiter met het vreemde verzoek aan Olympia of Elspeet een doelman vanuit het tweede team mocht laten overkomen. Logischerwijze voldeed Olympia niet aan dit verzoek, omdat deze keeper niet op het wedstrijdformulier stond. Uiteindelijk nam de spits van Elspeet plaats tussen de palen. De gelegenheidsgoalie werd echter in het restant van de wedstrijd niet echt getest.

Toch werd hij vlak voor rust gepasseerd. Dieter Koek stuurde Jan Koedijk weg. Die maakte het goed af: 1-1. Lang kon Olympia niet genieten van deze treffer. In de tweede minuut van de blessuretijd van de eerste helft was Elspeet weer doeltreffend via een uitval. Niels van der Steeg schoot raak. Omdat het spel lange tijd had stilgelegen vanwege de blessure van de goalie van Elspeet trok de scheidsrechter veel blessuretijd bij. In de zesde minuut van de extra tijd was er een kans voor Jan Koedijk, maar hij miste de bal volledig.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Olympia probeerde erdoor te komen bij Elspeet, maar slaagde daar nauwelijks in. Er zat geen verrassing in het aanvalsspel van Olympia en wederom was er teveel balverlies. In de 84ste minuut besliste Elspeet via een uitbraak het duel. Emiel Goud passeerde doelman Bos en schoot de 3-1 binnen.