<< Ga terug

Olympia '28 wint, maar bekert niet verder

Olympia '28 wint, maar bekert niet verder
Foto: Bas Wilberink

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Olympia ’28 heeft zaterdag de tweede zege in de poulefase behaald. VSW werd met 0-2 verslagen. Toch was het niet genoeg om door te bekeren. CSV ’28 won bij Mariënberg en bekert door.

Zo werd de matige vertoning van een week geleden bij CSV '28 Olympia fataal. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer had wat goed te maken. “Ten opzichte van de blamage van vorige week was het vandaag stuk een beter”, aldus Keizer.

Hij zag zijn ploeg niet scherp starten. Keeper Jeroen Bos hield Olympia op de been. Daarna kwam Olympia er beter in. In de 36ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Erik van der Kolk zette een aanval op en was vervolgens het doeltreffende eindstation op aangeven van Dieter Kroek.

In de tweede helft was Olympia lange tijd heer en meester. In de 50ste minuut viel de logische 0-2. Stan Roosken schoot de bal prima binnen. Vervolgens verzuimden de Hasselters om verder weg te lopen. Jeffrey van de Belt en Willart Visscher lieten grote kansen liggen. Valery Leusink raakte de paal. Ruim een kwartier voor tijd moest trainer Keizer noodgedwongen enkele wissels toepassen en was de overmacht van Olympia voorbij. Het bleef bij 0-2.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo