De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia ‘28 niet langs hekkensluiter

Olympia ‘28 niet langs hekkensluiter
Foto: Wim Poelhekken
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Olympia ’28 heeft het eerste gedeelte van de competitie afgesloten met een remise. In het duel tegen hekkensluiter Hulshorst konden de Hasselters een 1-0 voorsprong niet vasthouden. In de slotfase liet keeper Jeroen Bos zich verrassen door een hoge bal en moest Olympia genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Olympia had in de eerste helft het meeste balbezit en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Zo belandden schoten van Jeffrey van de Belt en Koen Holthof over het doel. Aan de andere kant eindigde een goede kans voor de bezoekers in het zijnet.

In de matige tweede helft werd het er voor beide ploegen niet gemakkelijker op door de moeilijke weersomstandigheden. Dat leidde tot diverse glijpartijen op de grasmat. In de 60ste minuut kwam Olympia op voorsprong. Na goed voorwerk van Valery Leusink schoot Van de Belt raak. Daarna verzuimde Olympia om de marge uit te breiden. Twee keer kreeg Van de Belt hiertoe de gelegenheid, maar de 2-0 bleef uit. Zo schoot de spits hard naast en kon hij even later niet genoeg kracht zetten om de bal met z’n hoofd goed te kunnen plaatsen. In het laatste kwartier speelde Hulshorst alles of niets. In de 90ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Keeper Jeroen Bos verkeek zich op een hoge bal vanuit een vrije trap en de bal vloog in het doel.

“Jeroen deed een stap naar voren en vervolgens dwarrelde de bal erin”, aldus Olympia-trainer Jarrisch Keizer. “Maar we hadden daarvoor al de 2-0 en de 3-0 moeten maken. En de overtreding waar uit wordt gescoord was niet nodig geweest”, aldus Keizer.

Doordat Olympia bleef steken op een remise bleef aansluiting bij de middenmoot uit. De ploeg gaat als de nummer tien van de derde klasse C de winterstop in, maar het verschil met de gevarenzone bedraagt maar twee punten.