De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia ’28 knokt zich naar eerste zege

Olympia ’28 knokt zich naar eerste zegeOlympia ’28 knokt zich naar eerste zege
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft eindelijk de eerste punten in de competitie binnen. Zaterdag boekten de Hasselters een zwaar bevochten 1-0 overwinning tegen VIOS Vaassen. Willard Visscher was de gevierde man. In de 25ste minuut krulde hij de bal heerlijk in het doel en deze treffer bleek goud waard voor de ploeg uit Hasselt.

Olympia mocht ook keeper Jeroen Bos dankbaar zijn. Met goede reddingen wist hij zijn team diverse keren op de been te houden. In de eerste twintig minuten toonde hij al zijn waarde met twee goede ingrepen bij kansen voor de bezoekers.

In de 25ste minuut sloeg Olympia ineens toe via Visscher. Deze voorsprong werkte als doping voor Olympia, dat ineens beter ging spelen en enkele kansen kreeg. Stan Roosken kopte net over het doel en Koen Holthof schoot in kansrijke positie hard naast.

Na rust ging VIOS Vaassen op jacht naar de gelijkmaker. Olympia kwam onder druk, maar de hardwerkende thuisploeg bleef op de been. Keeper Bos verrichte wederom enkele belangrijke reddingen en Dieter Kroek wist vanaf de doellijn een treffer te voorkomen. Vlak voor tijd was Olympia nog dicht bij de 2-0. Jan Koedijk stoomde op en raakte vervolgens de lat.

De eerste zege werd uiteraard met gejuich ontvangen bij Olympia. “Ik ben heel blij voor de groep dat we het hebben gered. De afgelopen weken zijn we nergens weggespeeld, maar hebben we zoveel pech gehad. Nu zat het eens mee. In de eerste helft deden we niet veel onder voor VIOS Vaassen. In de tweede helft kom je in een fase dat je het bijna niet meer kunt houden. Maar het is gelukt. Ik ben heel blij met deze overwinning”, aldus Olympia-trainer Jarrisch Keizer.