De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia ’28 sluit de rij na nieuwe nederlaag

Olympia ’28 sluit de rij na nieuwe nederlaag
Foto: Jan Bruins
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft ook de derde competitiewedstrijd verloren. In Hasselt won Hattem met 1-3. Een zeer matige eerste helft van Olympia leidde tot een 0-3 achterstand. Nu rust kwam de thuisploeg niet verder dan een doelpunt van de ingevallen Jeffrey van de Belt. Olympia is nu hekkensluiter in de derde klasse C.

Verdedigend maakte Olympia voor rust een zeer matige indruk en dat had grote gevolgen. “Verdedigend stond het niet goed. Als je de mensen zo gemakkelijk weg laat lopen. Hattem is voor rust vier keer op onze helft geweest en dan krijg je drie treffers tegen. Dan doe je iets niet goed”, aldus Olympia-trainer Jarrisch Keizer.

Olympia ’28 liep al in de 9e minuut tegen een achterstand aan. Dat was voor Hattem het teken om nog meer in de verdedigende stellingen te kruipen. In de 16e minuut viel de 0-2. Vlak voor het rustsignaal kreeg Olympia ook nog de 0-3 om de oren. Na rust ging Olympia op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel pas in de 74ste minuut. Van de Belt tikte deze 1-3 binnen. Verder kwam Olympia niet.

Trainer Keizer vroeg zich af waarom zijn ploeg weer een matige eerste helft op de mat legde. “In de eerste helft ontbrak het ons aan strijd. Later was dat wel aanwezig. Ik snap niet hoe dat kan. We zullen dingen moeten bijstellen en punten moeten gaan pakken”, aldus Keizer, die ook rustig predikt. “We moeten niet onrustig gaan worden.”