De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Olympia wint overtuigend bij Hulshorst

Olympia wint overtuigend bij Hulshorst
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HULSHORST – Olympia ’28 heeft de weg omhoog gevonden. Zaterdag werd in Hulshorst de tweede achtereenvolgende zege geboekt. Dat gebeurde met overtuigende cijfers. De Hasselters wonnen met 0-4.

In de eerste helft was de wedstrijd aardig in balans. Wel was Olympia gevaarlijker. Al vroeg in de wedstrijd was er een kans voor Kevin Veger, maar schuin voor de keeper werkte hij de bal naast. In de 10e minuut leek Bertus Finke op weg naar de 0-1. Hij omspeelde de keeper, maar werd teveel naar buiten gedrongen, zodat een verdediger nog net in kon grijpen. Vlak voor rust was er het eerste serieuze gevaar voor het Olympia-doel. Een speler van Hulshorst kwam in kansrijke positie, maar schoot te snel. Keeper Jeroen Bos kon redding brengen.

In het begin van de tweede helft was Hulshorst weer gevaarlijk via een vrije trap. De verdediging van Olympia kon voor opruiming zorgen. Daarna pakte Olympia de regie in handen en kwam Hulshorst niet meer in het stuk voor. In de 52ste minuut bracht de goalie van Hulhorst nog redding op een schot van Patrick Reuvekamp. Zes minuten later had hij geen antwoord. Jeffrey van de Belt scoorde op aangeven van Willard Visscher. In de 74ste minuut viel de 0-2. Van de Belt omspeelde de laatste man en speelde breed op Finke, die binnen kon tikken. Drie minuten later was de doorgebroken Finke dicht bij zijn tweede treffer van de middag, maar de keeper bracht redding.

Een minuut later viel de 0-3 alsnog. Een schot van Visscher werd gered door de keeper. In de rebound scoorde Van de Belt. Nadat een inzet van Gerrit Zekveld door een speler van Hulshorst van de lijn werd gehaald, was het weer de beurt aan Van de Belt. John Sanders schoot de bal tegen Van de Belt aan. Die bedacht zich niet en schoot raak. Met zijn drie treffers staat Van de Belt op acht doelpunten en is hij topscorer in de derde klasse C.

Komende zaterdag wacht de inhaalwedstrijd bij Swift ’64. Daarom komt Olympia ook komende dinsdagavond in actie. Dan spelen de Hasselters in de beker tegen het tweede team van d’Olde Veste ’54. De wedstrijd wordt gespeeld in Steenwijk en begint om 20.00 uur.