<< Ga terug

Onnodige nederlaag DESZ

Onnodige nederlaag DESZ

(door Gerard Meijeringh)

OOSTERWOLDE – DESZ heeft zaterdag met 4-2 verloren van De Griffioen. “Deze nederlaag was niet nodig geweest. We hebben van onszelf verloren”, aldus DESZ-trainer Leo Blom.

Al in de 3e minuut had Danny Moorman de bezoekers op voorsprong kunnen brengen, maar hij schoot net over. DESZ had in het eerste kwartier het betere van het spel, maar kwam na ruim vijftien minuten spelen toch op achterstand. Dominggus Nussy kopte raak uit een corner. In de 27ste minuut viel de 2-0 uit een goed lopende aanval. Robbin Wagenaar kapte Gerjan Kronenberg uit en schoot de bal in de verre hoek. Daarna deed DESZ snel wat terug. Uit een prima aanval scoorde Danny Moorman. Even later viel ook de gelijkmaker. Balverlies bij De Griffioen werd goed afgestraft door DESZ. Na een pass van Moorman scoorde Tom Kisjes beheerst de 2-2. Vlak voor rust was Kisjes bijna weer succesvol. Zijn schot werd overgetikt.

In de tweede helft trok DESZ de goede lijn door. Volgens Blom mocht De Griffioen blij zijn dat een verdediger van de thuisploeg niet met rood werd weggestuurd. “Tom ging alleen af op de laatste man. Die maakte een overtreding, maar de scheidsrechter deed helemaal niets.” DESZ was de betere ploeg, maar verzuimde om op voorsprong te komen. Zo liet Kisjes twee kansen onbenut en slaagde Dimitri Kamerling er ook niet om een kansrijke situatie om te zetten in een treffer. Het was wachten op de 2-3, maar ineens sloeg De Griffioen vanuit het niets toe via een rake kopbal van Nussy. Even later kreeg DESZ ook nog de 4-2 om de oren. Wagenaar profiteerde van een misverstand in de Sluziger verdediging.

“Dan sta je ineens met 4-2 achter, terwijl je nauwelijks iets weggeeft”, aldus Blom. “Heel erg jammer. We hadden De Griffioen op acht punten kunnen zetten, maar nu hebben we de competitie weer wat spannender gemaakt. Dat betekent dat we volgende week gewoon moeten winnen.” DESZ blijft tweede in de tweede klasse J. Nummer drie De Griffioen heeft twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo