De Stadskoerier

Vrijdag, 10 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ontknoping Ster van Zwolle live op tv

Ontknoping Ster van Zwolle live op tv
Sprintbom Coen Vermeltfoort zaterdag opnieuw kanshebber in Zwolle.
Foto: Leon van Bon
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De Craft Ster van Zwolle staat zaterdag op het programma en de ontknoping van de zestigste editie is vanaf 15.00 uur live te zien op TV Oost en TV Drenthe.

De wielerwedstrijd is onderdeel van de Topcompetitie en keert dit jaar ook terug op de internationale kalender. Dat heeft zijn uitwerking op het deelnemersveld niet gemist. Zo zijn zaterdag 29 februari alle continentale teams uit Nederland vertegenwoordigd, inclusief BEAT Cycling Club en SEG Racing Academy. VolkerWessels-Merckx komt met de rappe Coen Vermeltfoort, de winnaar van vorig jaar. Ook nieuwkomer Jumbo-Visma is present. Uit het buitenland zijn de continentale opleidingsploegen van de WorldTourteams Sunweb, Groupama FDJ en Leopard Pro Cycling de meest opvallende namen. Uit de regio Zwolle komen de ploegen van De IJsselstreek en Team Reggeborgh.

De 175 renners komen om circa 11.15 uur naar het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor de teampresentatie en worden om 12.00 uur 'weggeschoten' door Hennie Kuiper (de grootste renner uit de Overijsselse wielergeschiedenis) voor de ruim 180 kilometer tellende koers.

De ontknoping van de Craft Ster van Zwolle is zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur live te zien op TV Oost en TV Drenthe. Vanaf ongeveer 16.45 uur komen (dezelfde) beelden ook op Eurosport 1. Zondagavond 1 maart komt TV Oost terug op de Ster en ook Eurosport 1 kijkt donderdagavond 5 maart in een half uur durende uitzending terug op de 60ste Craft Ster van Zwolle.