De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Oranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZ

Oranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZOranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZOranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZOranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZOranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZOranje-international Inessa Kaagman traint bij DESZ
Redactie: Gerard Meijeringh

ZWARTSLUIS - Mensen die zaterdagmorgen vanachter de hekken naar de training van DESZ stonden te kijken, zagen een opvallend persoon op het hoofdveld. Oranje-international Inessa Kaagman, dochter van hoofdtrainer Pim Kaagman, trainde zaterdag mee met de eerste selectie van DESZ.

Vanwege het coronavirus lagen de voetbalactiviteiten lange tijd stil bij DESZ. Langzaam komt de boel weer op gang. Voor de eerste selectie stond zaterdag de tweede training op het programma sinds het uitbreken van de coronacrisis. Een mooie gelegenheid voor Inessa Kaagman om ook wat te doen in coronatijd op het voetbalveld. De 24-jarige blondine staat onder contract bij Everton, maar ook in Engeland werd de competitie stilgelegd na het uitbreken van het coronavirus. Daarop besloot Inessa Kaagman om terug te keren naar Nederland.

Samen met een tiental andere internationals traint de middenvelder van Everton, die eerder vijf seizoen speelde bij Ajax, twee keer per week in Zeist onder bondscoach Sarina Wiegman. Inessa Kaagman heeft nu ook toestemming gekregen van haar club om op de zaterdagmorgen mee te trainen met DESZ.