De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Overlijden Berend Eenkhoorn schokt Sportclub Genemuiden

Overlijden Berend Eenkhoorn schokt Sportclub Genemuiden
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Bij Sportclub wordt gerouwd om het verlies van Berend Eenkhoorn. Het oud-bestuurslid van de club is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. Woensdag gingen de vlaggen halfstok op Sportpark De Wetering. “We zijn ontzettend geschrokken”, aldus Sportclub-voorzitter Luuk Drost.

Berend Eenkhoorn, lid van verdienste van Sportclub Genemuiden, heeft zich jarenlang met veel passie en overgave ingezet voor de vereniging. Zo was hij onder andere bestuurslid en was daarnaast in het verleden nauw betrokken bij de eerste selectie. Berend Eenhoorn kon kritisch zijn, maar zette altijd het belang van de club voorop.

“Het is super snel gegaan. Vier weken geleden stond hij nog aan de zijkant van het veld. En nu dit", aldus Drost. "Het coronavirus komt zo wel heel dichtbij. Je houdt je hart vast. Berend was gezond. Hij stond nog volop in het leven. Het coronavirus heeft hem echt geveld. Waar gaat dit heen?”

Drost is blij dat de KNVB de knoop heeft doorgehakt wat betreft de competities in het amateurvoetbal. “We zitten met z’n allen in een achtbaan. De gezondheid moet boven alles staan. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is. Ik ben blij dat de competities niet later worden hervat. Zo kunnen we straks een frisse start maken. Dat zou zo fijn zijn.”