De Stadskoerier

Zondag, 31 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

René van der Weij nieuwe trainer van Sportclub Genemuiden

René van der Weij nieuwe trainer van Sportclub Genemuiden
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - René van der Weij wordt de nieuwe trainer van Sportclub Genemuiden. Hij is de opvolger van Jan van Raalte, die te kennen heeft gegeven aan het eind van het seizoen te stoppen bij Sportclub.

“In de zoektocht naar een jonge, ambitieuze trainer kwam de naam van René snel boven en de gesprekken die volgenden (zowel met TC als spelersraad) waren zeer positief te noemen”, aldus Sportclub op haar website.

Van der Weij heeft als voetballer onder andere gespeeld voor SC Heerenveen, SC Cambuur, PKC'83 en Harkemase Boys, waarna hij zich vanaf z'n 29e volledig op zijn trainerscarrière heeft gericht.

Hij werd al jong trainer bij Leeuwarder Zwaluwen, vervolgens Stiens en Leovardia (hoofd opleidingen). De laatste zes jaar was Van der Weij, die in het dagelijks leven beweegcoach is van het Bewegingscentrum Leeuwarden, werkzaam bij v.v. Buitenpost, waarbij hij momenteel aan zijn vierde jaar als hoofdtrainer bezig is. Tevens was hij gedurende een aantal jaren fysieke trainer van de eerste selectie van SC Cambuur Leeuwarden.

Van der Weij op de site van Sportclub: "Toen ik werd benaderd door Genemuiden met de vraag of ik open stond voor een gesprek was ik gelijk positief. Voor mij is Genemuiden een hele mooie vereniging die al jaren in de top van het amateurvoetbal speelt. Het fanatieke publiek, de mooie accommodatie, en altijd een goede spelersgroep. Na de gesprekken met de club versterkte dit mijn gevoel dat ik Genemuiden een prachtige vervolg stap vind als trainer en hier graag aan de slag wil gaan. Eerst gaan we het jaar proberen goed en mooi afsluiten bij v.v. Buitenpost.”