De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Rijvereniging de Zwartewaterruiters ontvangt wereldtop in Tapijtstad

Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Rijvereniging de Zwartewaterruiters houdt van 30 januari tot en met 1 februari de derde editie van CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage. Deze driedaagse, internationale FEI-dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke beperking, is tevens een FEI-kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Een hippisch topevenement georganiseerd in de Kop van Overijssel bij de Zwartewaterruiters in het Hippisch Centrum. De eerste inschrijvingen uit diverse landen zoals Saoedi-Arabië, Japan, Denemarken, Frankrijk, Brazilië en Noorwegen zijn al binnen. Ook een grote Para-delegatie ruiters en amazones uit Nederland heeft deelname toegezegd, waaronder topsporters uit de Nederlandse wereldkampioenequipe.

Kwalificatie voor Tokyo

Na edities in 2016 en 2018 gaan het bestuur en de leden wederom een driedaags paardensportspektakel organiseren als maatschappelijk en sportief initiatief in de gemeente Zwartewaterland. "Dit unieke paardensportevenement wordt in Genemuiden volop gesteund door de lokale en regionale ondernemers", laat de vereniging weten. "De landenwedstrijd, gevolgd door de individuele proef en kür op muziek, gaan vanaf donderdagmorgen 30 januari van start."

De organisatie is al in volle gang. "Natuurlijk komt er ook een grote Nederlandse Para-delegatie naar Genemuiden om te schitteren in de aangeklede dressuurpiste. Tevens geldt deze CPEDI3* Internationale Para Equestrian Dressage als internationale wedstrijd om nog kwalificatiepunten te bemachtigen voor afvaardiging naar de Paralympische Spelen in Tokyo."

De organisatie is de komende weken nog volop bezig met alle voorbereidingen en organiseert de komende twee weekenden met vele vrijwilligers en leden ook nog het spring- en dressuur kringkampioenschap van Noordwest-Overijssel en de Noordoostpolder. Morgen organiseren de Zwartewaterruiters het kringkampioenschap springen voor paarden en pony’s. Volgend weekeinde komen de dressuurruiters en amazones aan start. Het publiek is van harte welkom de komende tijd in het Hippisch Centrum. De entree is alle wedstrijddagen gratis.