De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ruime zege DESZ

Ruime zege DESZ
Redactie: Gerard Meijeringh

HOOGEVEEN – DESZ heeft zaterdag de uitwedstrijd bij De Weide met 0-3 gewonnen. Een ruime zege, maar gemakkelijk ging het zeker niet.

In de beginfase van het duel lag het initiatief namelijk bij de thuisploeg en werden de gasten in de verdedigende stellingen teruggedrongen. De gastheren stichtten gevaar middels voorzetten, maar tot echte kansen kwamen zij niet.

Na iets meer dan een kwartier spelen kregen de rood-witten iets meer vat op hun tegenstanders. Dit resulteerde in een eerste speldenprikje van Jarno Nieborg. Hij knalde een vrije trap ineens op doel maar zag de sluitpost redding brengen. Vijf minuten later kwam de voorsprong er alsnog. Tom Kisjes werd weggestuurd over de linkerflank en zette voor in de richting van Danny Moorman. Voordat hij kon afdrukken, deed een verdediger van De Weide dat voor hem: 0-1.

Met de voorsprong op zak, zag DESZ dat De Weide ook nog eens verder moest zonder twee buitenspelers vanwege blessures. Dat gaf DESZ de gelegenheid om voorzichtig het initiatief te nemen, maar dat gebeurde zonder overtuiging. DESZ was erg slordig in balbezit.

DESZ kende een uitstekende start van de tweede helft. Binnen drie minuten kwamen de Sluzigers op 0-2. Kisjes zette druk en veroverde de bal. Vervolgens schoot de spits doeltreffend in. Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Na krap tien minuten waren zij dicht bij de aansluitingstreffer. Eerst bracht goalie Renee Agterhuis redding, waarna een aanvaller de rebound voor het inschieten had. Zijn inzet ging via het lichaam van Arjan Krabbe over het doel van DESZ. Ook hierna bleef de thuisploeg aandringen en werd Agterhuis diverse keren aan het werk gezet. Kisjes stelde hier namens de gasten een goede mogelijkheid tegenover. Hij gleed een voorzet vanaf rechts over het vijandelijk doel.

In de slotfase van de wedstrijd was De Weide nog eenmaal dichtbij een treffer. Vanaf de rand van het zestienmetergebied werd de bal in de verre hoek geschoven, maar Agterhuis redde bekwaam. DESZ besliste vervolgens het duel. Een vlijmscherpe counter bracht de bal tot in de loop van Remco Lachenal, die op zijn beurt Kisjes in stelling bracht. Hij kapte zijn bewaker uit en bepaalde de eindstand op 0-3.

Door deze zege blijft DESZ bovenin meedoen. Dat geldt ook voor de strijd om de tweede periode.