De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Ruud Scheper komend seizoen aan de slag als assistent bij Olympia '28

Ruud Scheper komend seizoen aan de slag als assistent bij Olympia '28
Redactie: Gerard Meijeringh

HASSELT - Ruud Scheper wordt volgend seizoen de assistent van de nieuwe hoofdtrainer Hans Roeland bij de hoofdmacht van Olympia '28. Hij is momenteel trainer van JO 13-1 bij de club uit Hasselt. De huidige assistent Patrick Scherpenkate keert na dit seizoen terug naar de jeugd.

Scheper was als voetballer jarenlang een vaste waarde in de eerste selectie van Olympia. Op 26-jarige leeftijd moest hij door aanhoudend blessureleed noodgedwongen stoppen. Kort daarna ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij Olympia JO13-1. Bij dit team is hij bezig aan zijn zesde seizoen. Daarnaast zit Scheper sinds 2012 in de technische commissie. Na dit seizoen neemt Marco Zielman deze rol over.

Scheper spreekt van een mooie uitdaging. “In de komende jaren willen we verder bouwen met de huidige selectie en de talentvolle jeugd die in de komende jaren zal doorstromen naar het eerste elftal. Ik heb in de afgelopen jaren van dichtbij kunnen zien dat er in ieder geval voldoende talent rondloopt.”​​

Jordi van de Bosch is namens de technische commissie van Olympia blij met de nieuwe assistent-trainer. "Het is altijd geweldig als iemand van binnen de club zijn of haar hand opsteekt. Dit is belangrijk voor de lange termijn. En natuurlijk ook voor de ontwikkeling, in dit geval, van Ruud als trainer. Met Hans en Ruud hebben we een goed dynamisch duo met specifieke kwaliteiten die elkaar supergoed zullen aanvullen."