De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Speciale editie Zwartewaterrace goed verlopen

Speciale editie Zwartewaterrace goed verlopenSpeciale editie Zwartewaterrace goed verlopenSpeciale editie Zwartewaterrace goed verlopenSpeciale editie Zwartewaterrace goed verlopen
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - Sloeproeivereniging Zwarte-Water kijkt tevreden terug op de Zwartewaterrace van afgelopen zaterdag. Het evenement werd coronaproof georganiseerd, maar wist toch veel enthousiasme op te wekken bij de deelnemers.

Dit keer deden 35 deelnemers mee aan het evenement. Veel minder dan in andere jaren. En de spontaniteit en gezelligheid was uiteraard minder. “Voor de wedstrijd spreek je elkaar minder en normaliter ontvang je de mensen. Dat is veel gezelliger. Nu stapten drie mensen in een sloep. Vervolgens kon de rest instappen. Dan zjin ze op het water en is het goed”, aldus voorzitter Jan Oosting van de organiserende Sloeproeivereniging Zwarte-Water.

Maar dat wil zeker niet zeggen dat de editie 2020 van de Zwartewaterrace niet gezellig was. “Een aantal teams is na afloop toch blijven hangen. Ze hebben een eigen feestje gebouwd, uiteraard wel volgens de coronaregels”, aldus Oosting.

Voor de prijsuitreiking had de organisatie een alternatief bedacht. “We hebben filmpjes opgenomen van de verdeling van de prijzen in verschillende klassen. De prijzen krijgen de deelnemers thuisgestuurd Je moet er als organisatie toch een draai aangeven. Ook was er voor alle sloepen een speciale vaan. Het was toch de eerste wedstrijd in coronatijd.” Volgens Oosting verliep de organisatie gesmeerd. “Alles was goed verspreid en we hoefden niet als politieagent op te treden. Het was een speciale Zwartewaterrace, maar alles is vlot en goed verlopen.”

Ondanks het speciale karakter van deze Zwartewaterrace hebben de deelnemers zich uitstekend vermaakt. “We hebben goede reacties gehad. Mensen hadden er echt zin en waren positief over de organisatie. We hebben overal rekening mee gehouden. Er zat veel werk in de organisatie. Natuurljk wil je het liever op een normale organiseren, maar we zijn blij dat we dit hebben kunnen doen. De mensen waren blij. Ze konden eindelijk weer een wedstrijd roeien”, aldus Oosting.