De Stadskoerier

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub doorbreekt AZSV-muur in de slotfase

Sportclub doorbreekt AZSV-muur in de slotfaseSportclub doorbreekt AZSV-muur in de slotfaseSportclub doorbreekt AZSV-muur in de slotfase
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van AZSV. Een geflatteerde zege. Sportclub Genemuiden had het bijzonder lastig tegen de stugge ploeg uit Aalten en liep in deze matige wedstrijd pas in de slotfase weg bij AZSV.

De ruime winst die Sportclub over de streep wist te trekken gaf bij lange na niet weer wat het publiek kreeg voorgeschoteld, het duel kon nimmer boeien en de eerste helft kende welgeteld één kans. AZSV-speler Robbin Thuss kreeg als enige van de 22 veldspelers de kans om het publiek nog enigszins te vermaken in het eerste bedrijf, maar het lukte hem niet om de bal in het net te werken.

Cadeautjes werden op de dag dat de goede heiligman in Nederland arriveerde niet weggeven en het leek er verdacht veel op dat geen van beide partijen het duel wilde winnen. De eerste helft eindigde dan ook zoals deze begon.

Het begin van de tweede helft was een herhaling van zetten en het werd er allemaal niet beter op. Inspiratieloos liepen de beide teams over het veld en boeiend werd het nimmer. Dat er uiteindelijk toch nog een winnaar uit de bus kwam, mag dan ook wel een wonder heten, al moest het publiek hier wel heel lang op wachten.

Met het inbrengen van Jan Hooiveld kwam er wat meer spirit binnen de lijnen. Het publiek roerde zich zowaar en de druk op de AZSV-goal werd groter. De muur van het stug verdedigende AZSV was echter moeilijk te slechten. Dat een blunder van de AZSV-goalie de uiteindelijk de overwinning bracht, daar maalde bij Sportclub niemand om. Het lukte de doelman niet om de bal goed weg te krijgen. Dirk Muis hoefde slechts het laatste zetje te geven en de voorsprong was daar. De twee doelpunten die bij het verstrijken van de tijd door Jan Hooiveld werden gemaakt bezorgden Sportclub Genemuiden uiteindelijk de drie punten, punten die met veel moeite waren binnengehaald.