De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden bekert simpel door

Sportclub Genemuiden bekert simpel door
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft zich simpel geplaatst voor de tweede ronde in de districtsbeker. Tweedeklasser LTC werd met 4-0 verslagen op Sportpark De Wetering.

Sportclub begon goed en opende al in de 3e minuut de score. Nadat Jermaine Baicadila de bal goed teruglegde, haalde Kay Velda doeltreffend uit. In de 16e in minuut werd de marge verdubbeld. Een afstandsschot van Nouredinne Boutzamar werd van richting veranderd en via de onderkant van de lat vloog de bal binnen.

Sportclub Genemuiden maakte een goede indruk in de eerste twintig minuten, maar zakte naarmate de eerste helft vorderde steeds verder weg. In de 29ste minuut was Velda nog wel dicht bij de 3-0, maar hij schoot naast.

In het laatste kwartier voor rust werd LTC steeds gevaarlijker. Bas Senechal schoot in de 31ste minuut in het zijnet en drie minuten later mikte Richard Mulder net naast. Vlak voor rust kwam Sportclub goed weg toen Jesse Boertien doorbrak. Zijn schot werd naast getikt door goalie Patrick Jansen.

Ook na rust kon Sportclub Genemuiden het niveau van de goede periode in de eerste helft niet meer benaderen. De ploeg zakte steeds verder weg en grossierde in slordigheden. Van LTC had de ploeg echter weinig te vrezen. Sportclub speelde wat kansen bij elkaar via Velda (schot naast) en Baicadila (kopbal over). In de 74ste minuut kwam de thuisploeg op 3-0. Na een voorzet van Omar Kavak prikte Job van Dalfsen de derde treffer van Sportclub Genemuiden binnen. De thuisploeg sloot toch nog af met een prima slotakkoord. Uit een mooi opgezette aanval schoot Baicadilla fraai raak: 4-0.

Sportclub-trainer René van der Weij was met name content met het spel van zijn ploeg in de eerste twintig minuten. "We begonnen scherp en komen snel op voorsprong. Dat wil je zien. Daarna werd het minder. We werden wat nonchalant. Maar het belangrijkste is dat je doorgaat in de beker en geen blessures oploopt."