<< Ga terug

Sportclub Genemuiden boekt eerste competitiezege

Sportclub Genemuiden boekt eerste competitiezege
Foto: Helmich Lubberts

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de eerste overwinning binnengehaald. Op Sportpark De Wetering werd Eemdijk met 2-0 verslagen. “Ik ben vanaf het begin een goed Sportclub Genemuiden gezien veel druk op de bal. Een ploeg die ten koste van alles wilde winnen”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij.

Sportclub Genemuiden had in de eerste helft het meeste balbezit. Het spel was een stuk beter dan een week eerder, maar de ploeg had moeite om kansen te creëren. In de 15e minuut was Jens Jurn Streutker dicht bij de 1-0. Uit een corner kopte de verdediger tegen de binnenkant van de paal. In de 36ste minuut raakte Sportclub Genemuiden nog een keer het aluminium. Vanuit een moeilijke hoek waagde Omar Kavak een poging. Zijn inzet belandde op de lat. Aan de andere kant was Eemdijk af en toe dreigend.

In de 27ste minuut probeerde Kay Velda Eemdijk-keeper Wouter Beukers, die ver uit zijn doel was, te verrassen. De poging was zeker niet onaardig, maar niet goed genoeg. In de 36ste minuut raakte Omar Kavak de bovenkant van de lat. Aan de andere kant was Eemdijk af en toe dreigend. Keeper Patrick Jansen moest bij schoten van de bezoekers enkele keren in actie komen.

Na rust zette Eemdijk meer druk. In de 48ste minuut werd een verkeerde terugspeelbal bij Sportclub Genemuiden niet afgestraft door Eemdijk. Even later zag Sportclub-doelman Patrick Jansen een schot van Bas Buimer net naast gaan.

Eemdijk gaf echter ook meer ruimte weg. In de 57ste minuut schoot Sijmon Eenkhoorn namens de thuisploeg net naast. Vier minuten later was het wel raak. Sportclub Genemuiden sloeg toe via een snelle counter. Frank Kuurman bezorgde de bal op maat vanaf links. Jermain Baicadila werkte de 1-0 binnen. Zes minuten later volgde de 2-0. Omar Kavak had een goede individuele actie in huis en schoot de bal vervolgens in de rechterhoek. In de 73ste minuut voorkwam keeper Jansen de aansluitingstreffer van Eemdijk. Na een prima aanval, volgde een schot van Buimer. Jansen had een prima redding in huis. De zege van Sportclub kwam niet meer in gevaar. Kavak verzuimde in de blessuretijd om de 3-0 aan te tekenen. Goalie Beukers, die heel ver uit zijn doel was, kon tot twee keer toe redding brengen.

Van der Weij keek tevreden terug. “Ik ben een heel goed Genemuiden gezien. We weten wat we willen, maar dat kan even duren. Dan heb je resultaten nodig. Dit geeft vertrouwen.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo