<< Ga terug

Sportclub Genemuiden boekt eerste oefenzege

Sportclub Genemuiden boekt eerste oefenzege
Foto: Helmich Lubberts

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de eerste oefenzege behaald in de voorbereiding. Eersteklasser Go-Ahead Kampen werd met 1-3 verslagen. “Ik heb veel goede dingen gezien en dingen die we kunnen verbeteren”, aldus Sportclub-trainer René van der Weij.

De nieuwe trainer sprak na afloop lovende woorden over de tegenstander. “Complimenten voor Go-Ahead. Ze hebben goed en met durf gespeeld”, aldus Van der Weij. Go-Ahead begon vorig seizoen in een 4-3-3-systeem, maar switchte tijdens het seizoen naar een systeem met vijf verdedigers. Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen besloot zaterdag aan te treden met een soort van 3-4-3-systeem. Daar had Sportclub Genemuiden moeite mee. “We hadden moeite om hierop te anticiperen. We maken te vaak de verkeerde keuzes”, aldus Van der Weij. Hij doelde daarmee op de eerste helft, waarin Go-Ahead het beste van het spel had. De thuisploeg kwam in de 19e minuut op een terechte voorsprong. Na een goede aanval scoorde Jurrian Zandbergen de openingstreffer. Vlak voor rust ging Adi Draganovic in de fout en scoorde Kay Velda de gelijkmaker.

In de tweede helft was Sportclub Genemuiden de betere ploeg. In de 55ste minuut liet Draganovic zich verrassen door Sijmon Eenkhoorn. De verdediger van Go-Ahead wist Eenkhoorn af te stoppen met een overtreding en de bal ging op de stip. Velda benutte de strafschop. Sportclub Genemuiden liet daarna verschillende grote kansen liggen en kwam nog één keer tot scoren. Wederom was Velda de doelpuntenmaker. Hij schoot fraai raak vanuit een vrije trap.

“In de tweede helft hebben we het klein en compact gehouden. We hebben laten zien dat we snel spel met korte combinaties goed beheersen. Daar hebben we de spelers voor”, aldus Van der Weij die blij is dat Sportclub Genemuiden de eerste zege binnen heeft. “Resultaten zeggen niet zo heel veel tijdens de voorbereiding, maar toch waren we toe aan een overwinning. Je bent sportman en wilt toch winnen”, aldus Van der Weij.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo