De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden eindigt teleurstellend seizoen met nederlaag

Sportclub Genemuiden eindigt teleurstellend seizoen met nederlaagSportclub Genemuiden eindigt teleurstellend seizoen met nederlaagSportclub Genemuiden eindigt teleurstellend seizoen met nederlaag
Redactie: Gerard Meijeringh

URK – Sportclub Genemuiden heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een nederlaag. Bij Urk werd met 3-2 verloren in een wedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond. In de eerste helft werd de ploeg interim-trainer Jan de Jonge afgetroefd en mocht het niet klagen over de 3-0 achterstand bij rust. Na rust kwam Sportclub goed terug. In de slotfase zat de gelijkmaker er echter niet in.

De thuisclub begon fel aan de wedstrijd. Het leek erop dat Urk er nog wel iets van wilde maken, Sportclub Genemuiden daarentegen maakte zich niet al te druk en had moeite met het toch wel fysiek sterke Urk. Dat het bij rust slechts met 3-0 achterstond mocht dan ook wel een wonder heten, op alle fronten werd Sportclub afgetroefd. Het verloor bijna ieder duel en het zag er ook niet naar uit dat daar verandering in zou gaan komen.

Vanaf het begin zette Urk Sportclub onder druk. De aanvallers van Urk waren een ware plaag voor de defensie van Genemuiden. De ene aanval was nog niet afgeslagen of de volgende werd alweer opgezet. Dat Urk op voorsprong kwam was dan ook niet zo verwonderlijk. Nadat Sportclub-doelman Daan Huiskamp al een paar aardige reddingen had verricht, was het Jelle de Boer die de score in de 21ste minuut opende.

Amper bekomen van de schrik lag ook doelpunt nummer twee al in het doel van Sportclub Genemuiden. Een strak genomen corner vormde de inleiding. Het lukte Sportclub maar niet om de bal weg te krijgen. William de Boer schoot van dichtbij raak. Met amper vijfentwintig minuten op de klok en een 2-0 achterstand zag het er niet naar uit dat Sportclub nog iets terug kon doen. Helemaal niet toen op slag van rust een eigen doelpunt van Bart Jan Brouwer de teller op 3-0 kwam te staan.

Na rust ging het beter met Sportclub Genemuiden. De ploeg kreeg meer grip op Urk, wat in de eerste helft maar niet wilde lukken. De bezoekers kwamen vaker aan de bal en de druk naar voren kon mondjesmaat worden opgevoerd. Sportclub Genemuiden had wel geluk dat Urk tussentijds verschillende kansen liet liggen.

Het doelpunt van Sijmon Eenkhoorn in de 60ste minuut liet Sportclub dan ook weer iets opveren. De marge was nog wel twee doelpunten, maar met nog een half uur op de klok gloorde er weer wat hoop. Deze hoop werd extra versterkt toen nog geen vier minuten later Jan Hooiveld voor de aansluitingstreffer zorgde. Door deze goal bloedde de wedstrijd niet dood en bleef het tot het allerlaatste fluitsignaal spannend. Sportclub Genemuiden slaagde er echter niet meer in om langszij te komen.

Zo eindigde Sportclub Genemuiden een seizoen met verlies. Een voor Genemuiden teleurstellend voetbaljaar. Er ging veel mis. Bij de start was er hoop, maar uiteindelijk kwam de ploeg in een degradatiestrijd terecht. Onder interim-trainer Jan de Jonge slaagde Sportclub Genemuiden er met veel moeite in om zich veilig te spelen.