De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden gaat tegen Eemdijk voor eerste competitiezege

Sportclub Genemuiden gaat tegen Eemdijk voor eerste competitiezege
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden speelt zaterdag in de hoofdklasse B voor de tweede achtereenvolgende keer thuis in deze nog prille competitie. Zaterdag komt het gedegradeerde Eemdijk op bezoek (aanvang 14.30 uur).

Sportclub Genemuiden heeft wat goed te maken. Zaterdag kwam het tegen tien ACV’ers niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. De ploeg ontbeerde lef en kreeg als loon voor de angst de gelijkmaker om de oren. Na twee competitieronden staat Sportclub Genemuiden op een schamel puntje, zodat je gerust kunt spreken van een matige competitiestart.

Zaterdag gaat Sportclub Genemuiden op jacht naar de eerste driepunter. Trainer René van der Weij heeft er alle vertrouwen in dat Sportclub Genemuiden het goede gevoel te pakken gaat krijgen. “Het komt wel goed met ons. Het moet even landen. Als we punten gaan halen, gaan de spelers erin geloven en komt er lef”, zo liet de trainer afgelopen zaterdag weten na afloop van het duel tegen ACV.

Eemdijk begon de competitie met een 1-0 nederlaag bij SDC Putten en boekte afgelopen zaterdag de eerste overwinning. Purmersteijn werd met 2-0 verslagen.