De Stadskoerier

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden heeft het goede gevoel te pakken

Sportclub Genemuiden heeft het goede gevoel te pakkenSportclub Genemuiden heeft het goede gevoel te pakkenSportclub Genemuiden heeft het goede gevoel te pakken
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

NIJKERK – Sportclub Genemuiden heeft het goede gevoel te pakken. Zaterdag werd de moeilijke uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk met 0-1 gewonnen. “Het was een mooie overwinning. Sparta Nijkerk heeft een goede ploeg. Met zeven punten uit drie wedstrijden kennen we een hartstikke goed begin van 2019. Nu moeten we zorgen dat we in de flow blijven zitten”, aldus Sportclub-trainer Jan van Raalte.

Beide ploegen hadden te maken met moeilijke omstandigheden door de harde wind. Dat zorgde aan beide kanten voor veel balverlies. Kansen waren schaars. In de eerste helft schoot Kay Velda in kansrijke positie voorlangs. Aan de andere kant maakte Sportclub-keeper Daan Huiskamp een gevaarlijke inzet van Janic Makizodila onschadelijk.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. Het spel golfde op en neer, maar veel doelrijpe kansen vielen er niet te noteren. Het was zo’n wedstrijd waarin de kans groot was dat de scorende ploeg ook als winnaar van het veld mocht lopen. Dat gebeurde, met Sportclub Genemuiden in de rol als winnaar. Met dank aan Kay Velda. In de 74ste minuut mocht hij aanleggen vanaf zo’n zestien meter na een overtreding op Omar Kavak. Velda haalde doeltreffend uit.

“Hij schoot hem fantastisch in. Tegen CSV Apeldoorn waren onze vrije trappen slecht. Daar hebben we met elkaar over gesproken en vervolgens op getraind. Als je dan zo’n goal maakt”, aldus Van Raalte. De treffer werd uitgebreid gevierd aan de zijlijn door de spelers met de technische staf. “Na dit seizoen ga ik weg en dat geldt ook voor best veel jongens van de selectie. Ik wil door de voordeur vertrekken en dat geldt ook voor deze spelers. We hebben er een gezamenlijk doel van gemaakt. We hebben de boel dichter bij elkaar gekregen. Met z’n allen willen we dit seizoen volle bak eindigen”, aldus Van Raalte.