De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden laat zege glippen

Sportclub Genemuiden laat zege glippenSportclub Genemuiden laat zege glippen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden leek zaterdag op weg naar een overwinning thuis tegen Buitenpost, maar dat pakte anders uit. In de blessuretijd kwamen de bezoekers toch nog langszij (1-1). “We hebben goed gevoetbald, maar de kansen niet afgemaakt. Dat is jammer”, aldus Sportclub Genemuiden-trainer Jan van Raalte.

Sportclub Genemuiden was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar veel kansen leverde dat niet op. De ploeg kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Kay Velda, een kopbal van Joran Pot en een goede uithaal van Sijmon Eenkhoorn. Hier kan Buitenpos, maar dat pakte anders. In de blessuretijd kwamen de bezoekers toch nog langszij.

Sportclub Genemuiden was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar veel kansen leverde dat niet op. De ploeg kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Kay Velda, een kopbal van Joran Pot en een goede uithaal van Sijmon Eenkhoorn. Hier kan Buitenpost één goede mogelijkheid tegenover zetten. Een kopbal van Rolf Dijk werd knap onschadelijk gemaakt door keeper Daan Huiskamp.

Na de rust begon Buitenpost beter aan de tweede helft. De ploeg was enkele keren gevaarlijk. In deze periode sloeg Sportclub Genemuiden onverwachts toe. In de 63ste minuut was Jan Hooiveld even niet af te stoppen maakte het goed af. Daarna controleerde de thuisploeg aanvankelijk de wedstrijd. In het laatste kwartier ging Buitenpost alles of niets spelen. Huiskamp wist met een knappe redding de gelijkmaker van Buitenpost te voorkomen. Vervolgens verzuimde Kay Velda om de wedstrijd te beslissen. Oog in oog met doelman Kevin van der Meulen wist hij niet te scoren. Een week eerder wist Sportclub Genemuiden in Emmeloord in de slotfase toe te slaan om zo alsnog met drie punten naar Genemuiden terug te keren. Dit keer was Sportclub Genemuiden het slachtoffer. In de blessuretijd kwam Buitenpost toch nog langszij. Keeper Huiskamp wist in eerste instantie redding te brengen, maar in de rebound wist invaller Rob Dijkstra toch de 1-1 aan te tekenen.

Teleurstellend voor Sportclub Genemuiden. “Voetballend was het prima. We waren de baas op het veld, maar we verzuimden om onszelf te belonen. Na rust toen wij het moeilijk kregen, maken we de 1-0. In de slotfase gingen ze alles of niets spelen en dan valt ie toch nog in blessuretijd. Dan moeten wij slimmer zijn, zoals bijvoorbeeld de bal langer in de hoek houden.”