De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden naar Aalten

Sportclub Genemuiden naar Aalten
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN - Voor Sportclub Genemuiden staat zaterdag de eerste uitwedstrijd in de competitie op het programma. De ploeg neemt het in Aalten op tegen AZSV, aanvang 14.30 uur.

AZSV kwam het afgelopen seizoen uit in de hoofdklasse A en presteerde daarin verdienstelijk. Toen de competitie in het slot ging stond de ploeg op een knappe vijfde plek. Daarvoor was AZSV jarenlang tegenstander van Sportclub Genemuiden in de competitie in de hoofdklasse B en daarvoor de hoofdklasse C.

Sportclub Genemuiden heeft het vaak lastig in Aalten. De laatste Genemuider overwinning dateert van 12 oktober 2014. Het was de periode dat Willem Lanjouw nog speelde bij Sportclub Genemuiden. Hij scoorde twee keer in dat duel. Sportclub Genemuiden verloor de laatste twee ontmoetingen bij AZSV. Op 12 november 2016 was het voor het laatst dat Sportclub Genemuiden niet met lege handen vertrok uit Aalten. Toen werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

AZSV begon de competitie met een prima resultaat. Vorige week zaterdag werd met 0-3 gewonnen bij ASV De Dijk. Sportclub Genemuiden won met 1-0 van Buitenpost. Afgelopen dinsdag verloor Sportclub Genemuiden in een aantrekkelijk oefenduel tegen CSV Apeldoorn met 2-5. Beide ploegen speelden niet in de sterkste opstelling. Na een 0-2 ruststand scoorden Job van Dalfsen (1-2, 47ste minuut) en Niek van Dijk (2-3, 84ste minuut) namens Sportclub Genemuiden.