De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden simpel langs hekkensluiter

Sportclub Genemuiden simpel langs hekkensluiterSportclub Genemuiden simpel langs hekkensluiterSportclub Genemuiden simpel langs hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden had zaterdag geen moeite met Buitenpost. De voormalige ploeg van Sportclub-trainer René van der Weij werd simpel met 3-0 aan de kant gezet.

Voor Van der Weij was dit een speciaal affiche. “Ik had met verschillende jongens van Buitenpost contact. Dat hoort erbij. Ik had er heel veel zin in. We hadden goed getraind en ik weet hoe je Buitenpost moet bestrijden. Het doel was om snel te scoren. Dan moeten ze meer aanvallen. Dat is gelukt’, aldus Van der Weij.

In de 7e minuut was het al raak. Uit een corner van Kay Velda kopte Jens Jurn Streuker volgens de arbitrage raak. Het was twijfelachtig of de bal de doellijn had overschreden, voordat de keeper ingreep, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd een treffer toegekend aan de thuisploeg.

Daarna zakte Sportclub weg. “Van minuut 20 tot en met 35 hebben we slordig gespeeld. We waren nonchalant. De 2-0 viel op het goede moment”, aldus Van der Weij. Deze treffer viel in de 33ste minuut en kwam op naam van Jermain Baicadila Een mooie treffer. Hij kopte fraai raak uit een voorzet van Jur van Dalfsen.

Na rust ging Buitenpost op jacht naar de aansluitingstreffer, maar Sportclub Genemuiden kwam niet in de problemen. “Buitenpost speelde goed tot de zestien, maar onze verdediging stond als een huis. Ons doel was om 3-0 te maken. Dat is gelukt.” Dit doelpunt viel vlak voor tijd. Kay Velda schoot raak uit een vrije trap.

“Je wint weer en houdt de nul. Tegen laag geklasseerde tegenstanders hebben we het lastig gehad. Iedereen wil van Genemuiden winnen. Vooraf was ik er niet gerust op, maar het was geen lastige middag. Maar we moeten wel verbeteren. De eindfase moet beter, zodat we tot nog meer kansen komen. En we moeten zakelijker, dodelijker worden. Maar over het teamproces ben ik heel tevreden”, besluit Van der Weij.