De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden start met nederlaag

Sportclub Genemuiden start met nederlaagSportclub Genemuiden start met nederlaagSportclub Genemuiden start met nederlaag
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden is de competitie gestart met een 1-0 nederlaag bij Berkum. De treffer gescoord in de 12e minuut van de eerste helft door Michel van Aggele, bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor de thuisclub om de winst in eigen huis te houden.

Na weken van voorbereiding, bestaande uit trainingen en de nodige oefenwedstrijden was Berkum de eerste opponent van Sportclub. Berkum ontpopte zich als een stugge tegenstander. Geweldig was het allemaal niet wat het publiek kreeg voorgeschoteld.

Sportclub Genemnuien zette vanaf het begin de toon. De ploeg was veel in balbezit en de druk naar voren was hoog. Dit resulteerde in de beginfase in een aantal goede mogelijkheden, Kay Velda zijn eerste schot ging dan ook maar net over. Poging nummer twee van zijn voet had ook meer verdiend, alleen werd zijn harde schot door doelman Huib Veurink gepareerd. Kort voor deze mogelijkheid was Berkum al op een 1-0 voorsprong gekomen. Het lukte Sportclub niet om een schijnbaar makkelijk te houden bal weg te werken, Michel van Aggele wist hier wel raad mee. Hij zette de punt van zijn schoen tegen de bal en Sportclub-doelman Jansen was gezien.

Sportclub leek allerminst van slag na deze vroege treffer, het veldoverwicht bleef, maar de echte goede kansen bleven uit. Ook voor Berkum waren goede kansen spaarzaam. Jonathan van Marle probeerde het nog wel een aantal keren, maar de spits van de thuisclub kon het voor zijn club ook niet waar maken.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Sportclub Genemuiden bleef net als in de eerste helft aandringen en had opnieuw een veldoverwicht. Met het inbrengen van Nick Buitink en Jermain Baicadila werd de druk op Berkum opgevoerd. De muur bleek echter moeilijk te slechten. Zelfs het meegaan van doelman Patrick Jansen in de slotfase en de inbreng van Ramon Beens zou hier geen verandering meer in brengen. Jongeling Jur van Dalfsen had misschien nog wel de beste kans om Sportclub langszij te brengen, maar hij kwam echter net een teenlengte te kort om de bal goed te raken. Gescoord werd er verder dan ook niet meer.