De Stadskoerier

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden verspeelt zege tegen tien ACV’ers

Sportclub Genemuiden verspeelt zege tegen tien ACV’ersSportclub Genemuiden verspeelt zege tegen tien ACV’ersSportclub Genemuiden verspeelt zege tegen tien ACV’ers
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft zaterdag twee punten verspeeld. Tegen tien ACV’ers leek de thuisploeg op weg naar de winst toen Kay Velda de 2-1 aantekende. De ploeg van trainer René van der Weij had echter niet het lef om door te drukken. ACV bleef daardoor in leven, hield vertrouwen en was in staat om toch nog langszij te komen. Arjan Hagenauw bezorgde de Drenten een punt (2-2).

De puntendeling leidde na afloop tot frustraties en teleurstelling bij Genemuiden. “We moeten meer van onszelf eisen. Tegen tien man hebben we te weinig gebracht. We trainen goed, maar vandaag was er te weinig durf en lef en werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor je in omschakelmomenten terecht kwam. Na de 2-1 hadden we het zakelijk moeten uitspelen”, aldus een teleurgestelde Van der Weij.

Zaterdag bleek duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is in Genemuiden. Met name voor rust was het spel van Genemuiden onsamenhangend. Van der Weij stelde eerder druk bezig te zijn om een hecht collectief te maken van Sportclub Genemuiden. Zaterdag werd duidelijk dat deze missie nog lang niet geslaagd is. Van een echt team was allerminst sprake.

ACV begon goed en was de betere ploeg. In de 12e minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong, al kwam dit doelpunt voor ACV wel gelukkig tot stand. Rick Doorn tikte de bal in eigen doel. ACV ging door en was in de 15e minuut dicht bij de 0-2. Justin Mulder kopte naast.

ACV bleef de betere, maar Sportclub Genemuiden kreeg de helpende hand toegestoken. De doorgebroken Nick Buitink werd onderuit gehaald door Daniel Schans. Die zag vervolgens voor de tweede keer geel en kon vertrekken. Omar Kavak benutte vervolgens de toegekende strafschop.

Zo zag de wereld er ineens heel anders uit voor Sportclub Genemuiden. In de tweede helft trok ACV zich terug. Genemuiden had het initiatief, maar de ploeg ontbeerde lef en creativiteit om veel te creëren. ACV zag het tevreden aan en ging steeds meer geloven in een goede afloop. De uitstekend spelende Matthijs Hardijk kreeg zelfs twee goede kansen. Toch kwam Sportclub Genemuiden op voorsprong. Kay Velda probeerde het van afstand en met een goed geplaatst schot verraste hij keeper Bern Wormmeester. Na de voorsprong ging Sportclub Genemuiden de bal rondspelen en verzuimde het om de genadeklap uit te delen. ACV bleef in leven. Het gebrek aan lef kwam Genemuiden duur te staan. Een overtreding op Arjen Hagenauw leverde een strafschop op. De oud-speler van Sportclub Genemuiden klaarde het klusje zelf en bezorgde zijn oude club een kater. Na de 2-2 probeerde Sportclub het nog wel, maar het lukte niet meer. Een keer was de thuisploeg nog dicht bij de 3-2. Jur van Dalfsen schoot prima in, maar keeper Wormmeester hield zijn ploeg op de been met een prima redding.

“Het is stil in de kleedkamer. Iedereen is teleurgesteld. We moeten meer van onszelf eisen. Vandaag was het niet goed genoeg. Maar het komt wel goed met ons. Het moet even landen. Als we punten gaan halen, gaan de spelers erin geloven en komt er lef. De lat moet omhoog”, aldus Van der Weij.