De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden wacht derby tegen Staphorst

Sportclub Genemuiden wacht derby tegen Staphorst
Redactie: Gerard Meijeringh

GENEMUIDEN – Voor Sportclub Genemuiden wacht zaterdag in de competitie opnieuw een lastige klus. Op Sportpark Het Noorderslag staat de derby tegen Staphorst op het programma.

Deze wedstrijd stond oorspronkelijk een week later gepland, maar vanwege het 60-jarig jubileum van Staphorst wordt dit duel een week eerder gespeeld. Vorig seizoen ging Sportclub Genemuiden met 3-2 onderuit in Staphorst. Een seizoen eerder won Sportclub Genemuiden met 1-2 bij Staphorst.

Staphorst is altijd een ploeg om rekening mee te houden in de hoofdklasse B. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg op een tweede plek. Dit seizoen gaat het wat moeizamer. Momenteel staat de ploeg achtste met zeventien punten uit tien duels. Sportclub Genemuiden heeft een punt meer en staat vijfde.

Afgelopen dinsdag kon Staphorst de faam als cupfighter absoluut niet waarmaken. De ploeg werd verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de districtsbeker door eersteklasser Noordscheschut. Na een 1-1 remise won Noordscheschut de noodzakelijk geworden strafschoppenserie. Staphorst heeft dus wat goed te maken, maar altijd op scherp voor de derby tegen Sportclub Genemuiden.

Sportclub Genemuiden won deze week in de beker gemakkelijk van LTC (4-0), maar kan ook wel een succesje gebruiken. Na een goede serie pakte de ploeg van trainer René van der Weij maar twee punten in de laatste drie duels. De wedstrijd in Staphorst begint om 14.30 uur.