De Stadskoerier

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sportclub Genemuiden wint makkelijk van Sc Loppersum

Sportclub Genemuiden wint makkelijk van Sc Loppersum
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden kende in de districtsbeker weinig problemen met derdeklasser Sc Loppersum. De sportief spelende gasten probeerden aanvankelijk Genemuiden bij te houden. Dat lukte een kwart wedstrijd.

Met een droge schuiver, in de korte hoek, brak Omar Kavak de score voor Genemuiden open. Drie minuten later kopieerde hij zijn eerste doelpunt en was het verzet van Loppersum gebroken. De gasten, dit seizoen nog zonder nederlaag, zagen in dat het een kansloze missie zou worden en parkeerden de bus ronde de zestien.

Het was niet genoeg om Sc Genemuiden tegen te houden. Patrick Lip en Job van Dalfsen zorgden er voor dat de thuisclub met een goed gevoel aan de thee kon. Na de rust kwamen Kavak en Jacco Riemens niet meer terug, net als overigens de echte dadendrang. Alleen invaller Kuurman wist de doelman van Loppersum nog een keer te verschalken, hij had daar wel een strafschop voor nodig.

Door deze overwinning heeft Sc Genemuiden zich geplaatst voor de achtste finale van het districtsbekertoernooi, daarin treft de ploeg VV Pelikaan S uit Oostwold gemeente Leek. Pelikaan S is een zaterdagploeg die uitkomt in de 2e klasse van het amateurvoetbal. Speeldatum en aanvangstijd volgen.